Două tinere, arestate după ce au fost prinse în timp ce încercau să vândă mai multe arme

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Crăciun tragic în SUA: 14 adulți și un copil au fost împușcați mortal, iar alți 16 au fost răniți
Crăciun tragic în SUA: 14 adulți și un copil au fost împușcați mortal, iar alți 16 au fost răniți

Două femei din judeţul Vrancea au fost arestate de poliţiştii buzoieni după ce au fost prinse în timp ce încercau să vândă unui buzoian mai multe arme. Soţii celor două femei se află în penitenciar după ce, împreună cu un alt bărbat, au tras focuri de armă asupra patronului unei case de schimb valutar din Vrancea, în anul 2019, acesta decedând.

De altfel, planul femeilor de a vinde armele ar fi fost pus la cale chiar cu cei doi parteneri aflaţi după gratii. Cele două femei, de 27 şi 35 de ani, împreună cu soţii lor, aflaţi în penitenciar după ce au executat focuri de armă asupra unui bărbat din Focşani, patron al unei case de schimb valutar, cu scopul de a-l jefui, au stabilit să vândă armele pe care le ţineau ascunse în diverse locuri, pentru a face rost de bani. 

Poliţiştii au intrat pe fir în momentul în care cele două au încercat să vândă armele unui buzoian.  Pentru a destructura reţeaua, oamenii legii au făcut 7 percheziţii la adrese din Vrancea şi Bacău. Potrivit unor surse, percheziţiile au fost desfăşurate la domiciliile femeilor dar şi la rudele acestora, în Bacău, unde erau ascunse arme de foc. La percheziţii au fost găsite numeroase arme, inclusiv mitraliere, dar şi 2 kilograme de substanţă ce pare a fi mercur, scrie ziaruldeiasi.ro.

"Din cercetări a reieşit că patru persoane (două femei, de 27 şi 35 de ani şi 2 bărbaţi, de 35 şi 43 de ani), din Vrancea, ar fi deţinut arme, muniţii şi substanţe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi intenţionat să le comercializeze. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale deţinute ilegal – o armă automată militară, o carabină, 2 arme de vânătoare semiautomate, 3 pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartuşe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanţă ce pare a fi mercur, un pistol neletal deţinut ilegal şi 2 dispozitive de tip amortizor. Faţă de cele două bănuite a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbaţii fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate. Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de substanţe periculoase.", anunţă IPJ Buzău într-un comunicat de presă. Cele două femei au fost arestate preventiv iar în acest caz vor fi cercetaţi şi soţii lor, care se află deja după gratii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel