Două românce, mamă și fiică, făceau contracost estetice fără a avea vreo pregătire în domeniu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Două românce, mamă și fiică, făceau contracost estetice fără a avea vreo pregătire în domeniu
Două românce, mamă și fiică, făceau contracost estetice fără a avea vreo pregătire în domeniu

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, ieri, 4 percheziții la adresele a două persoane, mamă și fiică, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Perchezițiile au fost desfășurate în Ilfov și București. Cele două, mamă și fiică, sunt cercetate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

„În fapt, în perioada iulie 2018 - ianuarie 2022, 2 femei, mamă și fiică, în vârstă de 43 și respectiv 24 de ani, ar fi efectuat anumite activități de estetică medicală, prin folosirea unor substanțe specifice, fără a deține atestate de studii, care să le conferă o astfel de competență și fără a declara organelor fiscale veniturile obținute în urma activităților prestate.

La percheziții, polițiștii de la economic au descoperit și indisponibilizat 5 aparate electronice, care ar fi fost folosite de persoanele respective, în activitățile de estetică medicală”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii față de femeia în vârstă de 43 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor investigate, urmând ca aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

De asemenea, în această dimineață, sunt efectuate percheziții într-o cauză penală în care se fac cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Cinci percheziţii sunt efectuate miercuri dimineaţă în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, într-o cauză penală în care se fac cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Potrivit IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, fiind vizat un cabinet medical individual.

Printre persoanele implicate se află şi personal medical din cadrul acestei entităţi. Dosarul penal are la bază săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi uz de fals.

Poliţiştii vor pune în executare 8 mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Activităţile beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La percheziţii participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Giurgiu şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel