Două românce, acuzate că i-au furat unui bărbat mii de euro, după ce acesta le-a invitat în casa sa

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19

Două femei din judeţul Mureş sunt acuzate că i-au furat unui bărbat din zona Odorhei o sumă considerabilă de bani, după ce au fost invitate la acesta acasă, a informat IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul săptămânii, bărbatul în vârstă de 43 ani, a alertat Poliţia municipiului Odorheiu Sescuiesc că i-au fost sustraşi 3.450 de euro şi 5.200 de lei.

Ulterior, autoritățile au făcut verificări și au concluzionat că bărbatul în cauză s-a deplasat cu un taxi, vineri după-amiază, într-o localitate din judeţul Mureş, unde s-a întâlnit cu două femei pe care nu le cunoştea şi pe care le-a invitat în locuința sa, unde aceștia urmau să rămână peste noapte.

"În cursul serii cei trei au consumat împreună băuturi alcoolice, la un moment dat bărbatul a adormit, iar în jurul orei 3,30 s-a trezit singur şi a constatat că partenerele i-au plecat şi i-au luat şi banii din portofel, respectiv 3.450 de euro şi 5.200 de lei", precizează sursa citată.

 

Două tinere, în vârstă de 23 şi 26 de ani, i-au furat banii bărbatului

 

La puțin timp după anunțarea furtului, poliţiştii din Harghita au reuşit deja să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei. Astfel, aceștia au stabili că este vorba despre două femei tinere, în vârstă de 23 şi 26 de ani, ambele din judeţul Mureş.

Potrivit autorităților, din întregul prejudiciu reclamat de bărbat au fost recuperaţi 1.205 euro şi 1.040 de lei, însă "Cercetările sunt continuate în vederea recuperării integrale a prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat", mai precizează IPJ Harghita.

 

Hoț român, dat de gol de urletele de durere

 

Cazurile de furt din țara noastră sunt tot mai ridicate, iar în urmă cu câteva zile, un hoț a fost personajul principal într-un furt atipic. Acesta a încercat să intre prin efracţie într-o piață și a rămas blocat între gratii. S-a dat singur de gol când, disperat, a început să strige după ajutor până când polițiștii i-au sărit în ajutor.

Infractorul a reuşit să se strecoare în incinta pieţei, dar, când a vrut să schimbe direcţia camerei de supraveghere, mâna i-a rămas prinsă între gratii. S-a chinuit minute bune captiv în grilaj. Chinuit de durere şi când a observat că nu îşi poate scoate braţul dintre fiare, a început să strige după ajutor. Un trecător l-a observat pe tânărul căţărat pe grilaj şi a anunţat Poliţia Locală, potrivit celor relatate de Adevărul.

Agenţii sosiţi la faţa locului au solicitat intervenţia pompierilor care au fost nevoiţi să taie câteva gratii pentru a elibera mâna hoţului din strânsoare. Poliţiştii sosiţi şi ei la faţa locului l-au condus pe bărbat la secţie şi continuă cercetările pentru tentativă la furt calificat. 

Personajul este un tânăr de 33 de ani, din comuna Săgeata. Acesta nu a apucat să fure din piaţă, singurul prejudiciu fiind provocat prin tăierea porţii metalice. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel