Două puncte de control vamal, deschise de Ucraina la frontieră cu România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Din cauza numărului mare de vehicule și persoane care trec granița dintre Ucraina și România, pe fondul războiului, autoritățile ucrainene au decis să deschidă noi puncte de control. 

Două noi puncte de frontieră se vor deschide la granița cu România, în regiunea Cernăuți. Acest lucru devenise o urgență, a raportat Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.

Guvernul ucrainean a dispus deschiderea punctelor de frontieră Diakivţi (Proboteşti), în Ţinutul Herţa, şi Krasnoilsk (Crasna), în raionul Storojineţ. „Având în vedere congestionarea traficului şi numărul mare de persoane care se deplasează prin punctele de control în legătură cu agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, deschiderea de noi puncte de control la graniţa cu România, în regiunea Cernăuţi, este o necesitate urgentă”, se arată într-un comunicat, citat de UNIAN.

Punctele internaționale de control „Diakivţi” și „Krasnoilsk” au început deja să funcționeze în Bucovina, la granița de stat dintre Ucraina și România. Anterior, acestea erau în reconstrucție. "Acest lucru va ajuta la descărcarea traficului peste graniță. În plus, Ucraina negociază pentru deschidere altor puncte de control comune, ceea ce va accelera și mai mult procesul de vămuire", a declarat șeful vămilor Denys Shmihal, la o şedinţă a Cabinetului de Miniştri. 

Două puncte de control vamal, deschise de Ucraina la frontieră cu România 

 

Punctul de trecere Diakivţi (Proboteşti)este deschis în regim de funcţionare non-stop pentru pietoni şi transporturi auto, inclusiv autobuze, exceptând maşinile de mărfuri, iar punctul de trecere de la Crasna este deschis pentru intervale de la opt până la 20 de ore pentru pietoni şi maşini de până la 3,5 tone, exceptând cele pentru mărfuri.

Reamintim că, anul trecut s-a avut în vedere că reconstrucția punctului vamal „Diakivţi” ar costa 173,2 milioane UAH, iar al „Krasnoilsk” - 166,7 milioane UAH. De la începutul ostilităților, cetățenii Ucrainei au putut trece granițele multor țări europene fără a deține carte verde. Din 28 aprilie, polița este obligatorie la momentul intrării în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel