Două femei care veneau din Ungaria, depistate de vameși cu teste PCR false, efectuate în Austria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei P.T.F. Episcopia Bihor au depistat, înainte de Crăciun, două femei -  mamă și fiică - care se întorceau cu trenul din Ungaria şi care au prezentat la intrarea în ţară două teste PCR false, efectuate în Austria.

Potrivit ITPF Oradea, în data de 22.12.2021, în jurul orei 13:36, la s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, două femei, mamă și fiică, ambele cetățeni maghiari, în vârstă de 62, respectiv 31 de ani, călătorind ca pasagere în trenul care circulă pe relația Budapesta-Brașov.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie, persoanele în cauză au prezentat două teste PCR, tipărite pe hârtie, cu numele lor şi efectuate în Austria.

În urma verificării codurilor QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că testele nu le aparţin de fapt, ambele figurând pe numele unei singure persoane, de sex masculin. Cele două au declarat că au recurs la această metodă deoarece veneau din Austria, ţară care se află pe lista statelor din zona roșie, cu risc epidemiologic ridicat.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de  fals urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Descoperiți de vameși cu teste PCR false la sosirea în România

 

Înainte cu o zi, doi români și un cetățean spaniol au încercat să intre în țară cu teste PCR false. Acestea erau efectuate în Marea Britanie și au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la aeroportul Otopeni.

Incidentul s-a petrecut marți, 21 decembrie, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti.

Cele trei persoane, doi cetățeni români și un spaniol, au ajuns în România cu o cursă direcţia Doncaster, Marea Britanie. Indivizii le-au prezentat polițiștilor de frontieră teste PCR pentru depistarea COVID-19 cu rezultat negativ.

Oamenii legii au constatat că toate cele trei documente aveau același număr de înregistrare, lucru care a ridicat suspiciouni. Au fost demarate verificări suplimentare și s-a constatat că testele PCR sunt false.

”În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals, la final urmând să fie luate măsurile conform prevederilor legale în vigoare,” a anunțat Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel