Două familii de români au rămas pe drumuri, în Italia, după ce un bărbat le-a incendiat locuințele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un incendiu puternic a avut loc ieri după-amiază. Flăcările au distrus un șopron și câteva barăci în Castel Giubileo din Italia. Acolo locuiau de câțiva ani patru adulți și patru copii de origine română. La scurt timp după ora locală cinci, cineva a aruncat benzină pe șopronul construit sub pista de biciclete.

Flăcările au izbucnit imediat și cele două familii doar au avut timp să-și ia copiii și să plece, salvând două dintre mașinile lor vechi în care și-au petrecut apoi ieri noaptea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiu. Pentru a îmblânzi flăcările au intervenit pompierii care au asigurat și buteliile de gaz. Locuitorii șopronului s-au mutat la Roma în urmă cu aproximativ 15 ani, locuind mai ales în locuințe improvizate lângă Tibru. Timp de doi ani au construit cazarma de la Castel Giubileo.

Pe lângă pompieri, la fața locului au intervenit două ambulanțe, Poliția Municipală și agenții secției de poliție Flaminio. Victimele nu au reușit să dea o explicație pentru gest, indicând un posibil suspect care ar fi făcut semn cu mâna de pe podul șoselei de centură.

 

Un alt incendiu grav la începutul lunii


La începutul lunii noiembrie, la Roma a fost înregistrat un alt incendiu grav. În după-amiaza zilei de 2 noiembrie, cineva a dat foc unor structuri de lemn din interiorul Villa Borghese, pe marginea via del Muro Torto.

Structurile, acum reduse la barăci și folosite cândva ca adăpost pentru animale, au fost de multă vreme folosite ca și cămine improvizate pentru persoanele fără adăpost.

 

Vezi și 

 

Italia. Un român a dat foc locuinței unde stătea

 

Un român a a dat foc locuinței unde stătea și a amenințat că se aruncă de pe acoperiș. S-a întâmplat la Giugliano, în Campania, la începutul lunii februarie. Bărbatul a amenințat că se aruncă de pe acoperiș, după o dispută cu proprietarul casei.

Carabinierii au stabilit că gestul bărbatului se datorează unei dispute cu proprietarul imobilului în care locuia.

Oamenii legii au intervenit la locuința unui bărbat de origine română care a provocat un incendiu în mansarda casei în care locuia cu chirie și apoi s-a urcat pe acoperiș, amenințând că se aruncă în gol.

Militarii au intervenit și, după ce au forțat poarta de intrare împreună cu pompierii, au reușit să ajungă pe acoperișul clădirii. Au vorbit cu bărbatul pentru a-l convinge să coboare și apoi, profitând de distragerea lui, au reușit să-l oprească. Flăcările au fost stinse de pompieri, potrivit Cronchedi.it.

Pompierii au investigat că gestul bărbatului s-a datorat unei dispute cu proprietarul clădirii în care locuia. El a fost acuzat de daune provocate de incendiu.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel