Două apartamente pline cu arme și plantații ilegale de marijuana, în Spania: Grup de români, acuzat de cultivare și trafic de droguri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sursa: elperiodic.com
Sursa: elperiodic.com

Poliția a identificat cinci persoane, trei bărbați și două femei, de naționalitate spaniolă și română care cultivau și traficau ilegal marijuana și a dezmembrat două plantații situate în municipiul Villena.

Au fost confiscate 13 kilograme de marijuana ambalată în vid, 509 plante de marijuana, 700 de euro, un pistol detonator, 2 pistoale lungi, arme albe, dispozitive de telefonie mobilă și documentație.

Datorită colaborării dintre Garda Civilă și companiile energetice pentru prevenirea infracțiunilor legate de plantațiile de marijuana, în luna martie a acestui an au fost descoperite mai multe conexiuni ilegale la rețeaua electrică în municipiul Villena.

 

Români prinși de poliția spaniolă cultivând marijuana



Imediat, Piliția din Villena a demarat operațiunea Kwel cu scopul de a-i găsi pe presupușii responsabili de această fraudă energetică, conform presei spaniole.

În prima fază a operațiunii, după desfășurarea mai multor acțiuni ale anchetatorilor, au fost localizate două case: una în zona La Solana și cealaltă în Colonia de Santa Eulalia, unde a fost interceptată energia furată.

Ulterior, datorită supravegherii efectuate de patrulele de serviciu, a fost posibilă identificarea a cinci persoane, trei bărbați și două femei, de naționalitate spaniolă și română, care se aflau în ambele case. Unele dintre acestea aveau antecedente penale în legătură cu infracțiuni legate de droguri.

 

Plantații ilegale de marijuana



După ce au fost adunate dovezi suplimentare care indicau posibila existență a unor plantații de marijuana în interiorul locuințelor, la 17 mai au fost efectuate două percheziții domiciliare simultane. În această operațiune, agenții au fost sprijiniți de Unitatea de securitate a cetățenilor (USECIC) din Alicante și de poliția locală din Villena.

În timpul perchezițiilor, au fost arestate două femei și un bărbat, precum și 13 kilograme de marijuana ambalată în vid, 509 plante de marijuana, 700 de euro împărțiți în bancnote de diferite valori, un pistol detonator, 2 pistoale lungi, diferite arme albe, dispozitive de telefonie mobilă și documentație pentru analiză, precum și instrumente pentru cântărirea și cultivarea drogurilor.

Într-una dintre case, infractorii foloseau un sistem hidroponic care folosea apa ca principal mediu de cultivare, pentru a face plantațiile mai eficiente și mai profitabile.

Toți cei arestați, în funcție de gradul de implicare, au fost acuzați de trafic de droguri, spălare de bani, fraudă cu energie electrică și apartenență la un grup infracțional. Ulterior, aceștia au fost puși la dispoziția Tribunalului de Instrucție din Villena. În prezent, toți se află în libertate în cadrul unor măsuri de precauție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel