Dosarul Penal împotriva AUR după mesajele antisemite a fost clasat: "Nu există fapta"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Dosarul Penal deschis de Parchetul General împotriva AUR, după presupusele mesaje antisemite conținute într-un comunicat de presă, a fost clasat. Procurorul Ioan Șandru, de la Parchetul de pe lânga ÎCCJ, a constatat că fapta nu există.   

În ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal împotriva AUR după ce membrii săi ar fi acuzat ministerul Educației de ridicarea "la rangul de ‘materii’ teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente”, precum Istoria Holocaustului.

Procurorii Secției de urmărire penală s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru infracțiunea prevăzută în art. 6 din OUG nr. 31/2002, ce interzice „minimizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului”.

Ancheta a pornit de la un comunicat de presă emis pe 3 ianuarie de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”

Potrivit unei Ordonanțe de clasare din 18 aprilie 2022, Ioan Șandru, procuror șef serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică, fapta nu există.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel