Dosar penal pentru un șofer român, oprit la frontieră. Bărbatul conducerea un autoturism cu număr de înmatriculare fals 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dosar penal pentru un șofer român, oprit la frontieră. Bărbatul conducerea un autoturism cu număr de înmatriculare fals
Dosar penal pentru un șofer român, oprit la frontieră. Bărbatul conducerea un autoturism cu număr de înmatriculare fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism ce avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare atribuit unui alt autoturism.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un autoturism marca Audi, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare specific Franței. Autoturismul în cauză era condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, a rezultat că autoturismul figurează înmatriculat în Franța, pe numele bărbatului, dar cu un alt număr. În urma cercetărilor s-a constat că numărul de înmatriculare de pe plăcuțele aplicate pe autoturismul în cauză este atribuit unui alt autovehicul.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că de înmatricularea autoturismului pe care îl conduce s-a ocupat o firmă specializată și nu a verificat actele și plăcuțele cu numărul de înmatriculare când i-au fost înmânate. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Doi români s-au ales cu dosare penale. Ar fi câștigat 1300 de euro, dacă și-ar fi dus planul până la capăt

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Caraș Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au depistat, pe 14 octombrie, în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, doi cetăţeni români care au sprijinit treisprezece cetăţeni afgani, în încercarea de a trece ilegal frontiera. 

Cei doi cetățeni români sunt cercetați pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind prezentati instantei care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În data de 13.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Caraș Severin în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Belinț au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, a fost oprit pentru verificări, la ieșirea din localitatea Lugoj, un autovehicul în care se aflau doi cetățeni români. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, 13 cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Toate persoanele au fost preluate de către poliţiştii de frontieră, care i-au condus pe cetăţenii străini şi pe cei doi români la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel