Donaţii româneşti pentru şcolile din Republica Moldova

Andreea Cosma |
Data publicării:

Aproximativ 1.000 de cărţi donate de statul român vor ajunge astăzi în 17 şcoli din Republica Moldova. 

Este vorba despre dicţionare, cărţi de literatură clasică românească, volume de istorie. Cărţile au fost oferite laureaţilor concursului republican "Limba noastră e o comoară", în contextul Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor".

La evenimentul de înmânare a cărţilor, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a declarat că instituţia pe care o conduce va derula în continuare proiecte în Republica Moldova.

În acest context, oficialul român a amintit de mai multe evenimente destinate copiilor din Republica Moldova, inclusiv participarea lor la taberele ARC din România.

"Vreau să vă asigur că în continuare, Ministerul Românilor de Pretutindeni vă este partener tuturor instituţiilor de învăţământ, programul ARC. În anul 2018 am avut un număr aproximativ de 3.000 de participanţi în cele patru judeţe ale României. Din aceşti 3.000 de participanţi, mai bine de 1.200 au fost participanţi de aici, din Republica Moldova", a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero.

Profesorii şi elevii din Republica Moldova au apreciat donaţia de carte românească. Anul trecut, Ministerul pentru Români de Pretutindeni a donat Republicii Moldova aproximativ 3.000 de volume de carte pentru câştigătorii concursurilor şcolare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel