Donald Trump spune că și-a revenit complet din COVID-19. Se întoarcere la campania electorală

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat duminică că și-a revenit complet din COVID-19 și că nu reprezintă un risc de infecție pentru alții, ceea ce îi va permite să revină la organizarea de mitinguri de campanie în ultimele săptămâni ale cursei pentru Casa Albă, relatează Reuters.

Trump a mai spus, fără a aduce dovezi, că acum este imun. Afirmațiile lui Trump au venit la o zi după ce medicul său a spus că președintele a făcut un test care a arătat că nu mai este infectat.

„Am trecut cel mai înalt test, cele mai înalte standarde și sunt într-o formă excelentă”, a declarat Trump pentru emisiunea Fox News „Sunday Morning Futures”.

Trump, care care se clasează al doilea în sondaje după rivalul democrat Joe Biden, dorește să revină în campanie după o absență de mai mult de o săptămână. El intenționează să călătorească luni în Florida, urmat de mitinguri în Pennsylvania și Iowa, marți și, respectiv, miercuri.

Președintele, care a petrecut trei zile în spital după ce a dezvăluit că este pozitiv, pe 2 octombrie, a spus că nu mai ia medicamente pentru coronavirus și că acum este imun la reinfecție. „Se pare că sunt imun, nu știu, poate pentru mult timp sau poate pentru scurt timp. Ar putea fi o viață întreagă. Nimeni nu știe cu adevărat ”, a spus Trump la Fox, potrivit Mediafax.

Boala președintelui a adus în atenția publicului modul în care administrația sa a gestionat epidemia care a infectat aproape 7,7 milioane de oameni în Statele Unite și a ucis peste 214.000. Administrația s-a confruntat cu critici pentru abordarea relaxată față de purtarea măștii și distanțarea socială la Casa Albă. Cel puțin 11 asistenți apropiați ai lui Trump apropiați au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Sondajele de opinie arată că Biden are un avantaj substanțial la nivel național, dar procente mai reduse în unele dintre statele care ar putea decide rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

„Acum aveți un președinte care nu trebuie să se ascundă în subsol, ca adversarul său”, a spus Trump despre Biden, pe care l-a ironizat pentru că a purtat o mască și a avut un program de campanie cu respectarea distanțării sociale.

Trump s-a adresat susținătorilor de pe un balcon de la Casa Albă sâmbătă după-amiază, fără a purta o mască în timp ce vorbea. În mulțime, majoritatea purtau măști, dar nu respectau liniile de distanțare socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel