Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală asupra unei jurnaliste

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un juriu din Manhattan l-a găsit marți responsabil pe fostul președinte Donald J. Trump pentru abuzul sexual comis de scriitoarea de reviste E. Jean Carroll.

Juriul federal format din șase bărbați și trei femei l-a considerat, de asemenea, pe Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, responsabil pentru defăimarea doamnei Carroll atunci când a postat o declarație pe site-ul său Truth Social în octombrie, numind cazul ei "o escrocherie completă" și "o farsă și o minciună".

Deși mai multe femei l-au acuzat pe dl Trump de comportament sexual nepotrivit de-a lungul anilor, cazul lui Carroll este prima afirmație care a fost testată cu succes în fața unui juriu, potrivit The New York Times.

Juriul a stabilit că doamna Carroll a dovedit că domnul Trump a abuzat-o sexual, dar a respins acuzația că ar fi fost violată. Abuzul sexual este definit în New York ca fiind supunerea unei persoane la contact sexual fără consimțământul acesteia.

Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală

 

Juriul i-a acordat doamnei Carroll, în vârstă de 79 de ani, o despăgubire totală de 5 milioane de dolari.

Verdictul unanim al juriului a fost dat la Curtea Federală Districtuală din Manhattan Inferior. Constatările sale sunt civile, nu penale, ceea ce înseamnă că dl Trump nu a fost condamnat pentru nicio infracțiune și nu riscă să facă închisoare.

Juriul a constatat, de asemenea, că domnul Carroll a dovedit, prin preponderența probelor, că doamna Carroll a fost rănită ca urmare a publicării de către Trump a negării acuzațiilor sale pe contul său Truth Social în octombrie 2022.  

Juriul a stabilit că Jean Carroll a dovedit, prin dovezi clare și convingătoare, că dl Trump știa că declarația sa era falsă atunci când a spus că acuzația ei era o farsă, un standard juridic cunoscut sub numele de "răutate reală".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel