Doi turiști italieni care voiau să meargă la Cracovia au ajuns din greșeală la Craiova. Agenția de turism a încurcat numele orașelor

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Doi turiști italieni au vrut să viziteze orașul Cracovia din Polonia, dar agenția de turism le-a luat bilete din greșeală către Craiova.

Cei doi italieni au mers la o agenție mare de turism, doar că agenta le-a cumpărat în mod eronat bilete pentru orașul Craiova, din cauza asemănării celor două nume. Aceștia și-au continuat liniștiți călătoria crezând că așa se scrie numele "Cracovia" în limba poloneză. 

„Partenerul meu – își începe povestea Paola , care locuiește în Quarate, în municipiul Bagno a Ripoli – a mers la o cunoscută agenție de turism din Florența pentru a cumpăra două bilete de avion spre Cracovia (Polonia), unde ne așteptau niște prieteni," a mai spus aceasta conform publicației italiene Gazzettino del chianti.

„În schimb – continuă ea– am părăsit aeroportul din Bologna și ne-am trezit la Craiova (România). La început am râs, dar apoi ne-am dat seama că am greșit orașul".

A fost o eroare din cauza asemănării celor două nume. Și Paola ne spune și de ce nu li s-a părut ciudat.

„La fel de naivi – continuă femeia, care se află acum în România alături de partenerul ei, Massimo- ne-am gândit că acesta este numele orașului scris în poloneză. Am avut încredere și ne-am continuat călătoria liniștiți”.

„Când am coborât la aeroport și am realizat că suntem în România – continuă ea – a fost un șoc”.

Cei doi italieni își continuă concediul la Craiova, pentru că nu mai au cum să ajungă la Cracovia

 

„Acum – continua aceasta, povestindu-ne despre evoluția... vacanței lor – am găsit un hotel în acest oraș, apoi vom încerca să ne organizăm pentru restul săptămânii”.

Reporter: Aranjați un transfer România-Polonia, de la Craiova la Cracovia? 

„Am încercat să trimitem un mesaj agenției ieri după-amiază (sâmbătă 13 august, n.red. ) când am ajuns aici, pentru că era închisă la acea oră. Și ne-au spus că vor încerca să găsească o modalitate de a ne trimite la Cracovia. Dar ne-am întrebat aici și este imposibil. Ar deveni prea scump și ni se termină concediul de o săptămână”.

Reporter: Și cu agenția ce veți face? 

„Când ne vom întoarce acasă – conchide Paola – cu siguranță ne vom face auziți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel