Doi tineri din Republica Moldova, suspectați că au furat bani de pe carduri, reţinuţi de poliţişti

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Doi tineri din Republica Moldova au fost reţinuţi, marţi, 7 decembrie, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, sub acuzaţiile de acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fraudă informatică.

 

 

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri, 8 noiembrie, de Poliţia Română, la data de 28 septembrie, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Bobota, şi-ar fi expus un bun, pentru vânzare, pe o platformă, scrie Agerpres. În urma acestui fapt, el a fost contactat de persoane necunoscute, care, sub pretextul că doresc să achiziţioneze bunul respectiv, prin intermediul unui link, i-ar fi solicitat să completeze informaţii privind datele cardului personal.

Tânărul s-a conformat, iar în cele din urmă, i-au fost retraşi de pe card 2.990 de lei.

"Poliţiştii au fost sesizaţi, iar, în urma investigaţiilor de specialitate efectuate, a reieşit că suma ar fi fost retrasă de un bărbat, de 23 de ani, din judeţul Bihor, iar faptele reţinute ar fi fost comise cu complicitatea a doi tineri, de 24 şi 25 de ani, din Republica Moldova", se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

 

Polițiștii au efectuat percheziții la căminul studențesc



În urma sesizării, poliţiştii au efectuat, marţi, 7 decembrie, percheziţii la un cămin studenţesc, unde sunt cazate cele două persoane, din Republica Moldova, informează sursa citată.

"În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate aproximativ 5.000 de cartele prepay, dintre care aproape 3.000 ar fi fost utilizate, cinci modem-uri cu 72 de sloturi active/funcţionale la momentul efectuării percheziţiei, un laptop şi două terminale mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracţională", se mai arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Astfel, în urma perchezițiilor, cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul IPJ Sălaj, iar, în urma audierilor, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de cei doi tineri, care provin din Republica Moldova.

Potrivit Poliției, cercetările sunt continuate în acest caz, pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fraudă informatică, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel