Doi români se prefăceau surdo-muți și terorizau clienții unui magazin din Italia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români se prefăceau surdo-muți și terorizau clienții unui magazin din Italia. Sursa foto: freepik.com
Doi români se prefăceau surdo-muți și terorizau clienții unui magazin din Italia. Sursa foto: freepik.com

Polițiștii italieni au reținut, miercuri, 1 noiembrie, doi tineri, ambii de naționalitate română, care terorizau clienții unui magazin din Prato.

Prefăcându-se că sunt surdo-muți, cei doi români au încercat să înșele clienții, dar amândoi au fost descoperiți.  Pe data de 1 noiembrie, în jurul orei 15.30, o tânără a fost abordată de un bărbat care, simulând că este surdo-mut i-a arătat o hârtie pe care scria  „Asociația surzilor și orbilor”. Apoi a invitat-o să semneze o  petiție care viza solidaritatea pentru persoanele cu dizabilități și să facă o donație.

Imediat ce tânăra și-a deschis portofelul, românul a luat 50 de euro și a fugit. Scena a fost văzută de agentul de securitate al magazinului care l-a oprit pe escroc sunând imediat la numărul de urgență.

În timp ce-l percheziționau pe român, carabinierii au găsit mai multe hârtii cu donații. Tânărul român, în vârstă de 20 de ani, cu numeroase antecedente penale contra patrimoniului, a fost reclamat pentru infracțiunea de înșelăciune calificată.

Câteva ore mai târziu, un al doilea bărbat, tot de naționalitate română, în vârstă de 26 de ani, a încercat o înșelătorie similară, din nou în incinta parcării magazinului Prato, cerând insistent clienților bani cash printr-o donație pentru a ajuta persoanele cu dizabilități.

Același paznic l-a observat pe român și a chemat carabinierii. Între timp, un ofițer al poliției penitenciarului Dogaia, care se afla la momentul respectiv la magazin, a reușit să-l rețină și să-l blocheze pe român până la sosirea poliției. Românul de 26 de ani a fost și el reclamat pentru fraudă.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel