Doi români, condamnați pentru trafic de persoane. Au înșelat 12 persoane, cărora le-au promis locuri de muncă în Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi bărbați din județul Mureș și-au aflat, ieri, pedeapsa, după ce au înșelat 12 persoane, cărora le-au promis un loc de muncă în construcții. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Sebastian F. la 7 ani de pușcărie, iar pe  Ioan Tiberiu F. la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de persoane. În plus, cei doi au fost obligați să achite victimelor despăgubiri de mii de euro.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ioan Tiberiu F. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Zău de Câmpie sau în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Dispune confiscarea de la inculpatul Ioan Tiberiu F. a sumei de 4.550 de euro, obținută în urma comiterii infracțiunii de trafic de persoane”, au precizat magistrații ieșeni, relatează bzi.ro.

În plus, cei doi au fost obligați de judecătorii ieșeni să achite 21.400 de euro și cea de 10.000 de lei, drept daune materiale și daune morale. Procesul celor doi a început pe data de 15 septembrie 2017. Atunci, procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Gheorghe Sebastian . și Ioan Tiberiu F., sub acuzația de trafic de persoane. Scandalul a izbucnit la finele lunii aprilie 2014. Atunci, 12 persoane li s-au plâns autorităților că au plătit mii de euro pentru a prinde un loc de muncă în construcții, în Germania.  Numai că ieșenii s-au trezit că, deși au dat mii de euro, au rămas și fără bani, și fără locuri de muncă în Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel