Doi români, cercetați pentru înșelăciune: au vândut bijuterii false unui bărbat în schimbul unei sume mari de bani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români, cercetați pentru înșelăciune - au vândut bijuterii false unui bărbat în schimbul unei sume de bani. Sursa - pixabay.com
Doi români, cercetați pentru înșelăciune - au vândut bijuterii false unui bărbat în schimbul unei sume de bani. Sursa - pixabay.com

Doi bărbați sunt cercetați pentru înșelăciune. Aceștia i-au vândut bijuterii false unui bărbat din Sebeș, în schimbul unei sume de bani.

Cei doi bărbați din Vâlcea sunt cercetați de polițiștii din Sebeș, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Ei sunt acuzați că i-au vândut în luna decembrie a anului trecut, bijuterii false unui bărbat din Sebeș, în schimbul unei sume de bani.

La data de 27 august 2022, polițiștii de investigații criminale din Șebeș au identificat doi bărbați, unul de 43 de ani din municipiul Râmnicu Vâlea, județul Vâlcea și altul de 44 de ani din comuna Vlădești, județul Vâlcea, ca bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune, scrie  opiniatransilvana.ro 

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că, la data de 9 decembrie 2021, în timp ce aceștia se aflau într-un parc din Sebeș, au abordat un cetățean din municipiu, invocând faptul că autoturismul lor s-ar fi defectat și ar avea nevoie de bani, pentru a-și putea continua drumul.

Unul dintre bărbați ar fi spus că este cetățean turc și i-ar fi oferit bărbatului din Sebeș, contra sumei de 2.000 de lei, un inel și un lanț, despre care a susținut că sunt din aur, iar celălalt ar fi susținut că în cazul în care refuză, bijuteriile vor fi cumpărate de către el.

Ulterior, bijuteriile s-au dovedit a fi dintr-un metal neprețios, iar în momentul în care victima și-a dat seama că a fost înșelată, a anunțat poliția.

Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați precum și pentru recuperarea prejudiciului.

 

Vezi si:

 

 

Doi soți români, acuzați că au înlesnit practicarea prostituției. Ce afacere au pus la cale cei doi

 

Un bărbat, de 37 de ani, și soția sa, în vârstă de 28 de ani, au fost reținuți, fiind acuzați că au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane, pe care le găzduiau, le promovau și le aduceau clienți.

Potrivit Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în executare trei mandate de percheziții domiciliare, dintre care două în județul Constanța și una în județul Brașov, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de falsificarea de monede, punere în circulație de monedă contrafăcută și proxenetism.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada martie a.c. – august a.c., două persoane, un bărbat, de 37 de ani și soția sa, de 28 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane, prin aceea că le-ar fi găzduit, atât în propria locuință, cât și în mai multe apartamente pe care le-ar fi închiriat, le-ar fi transportat la adresele indicate de clienți, s-ar fi ocupat de promovarea acestora, ar fi stabilit și negociat prețurile practicate, astfel obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către acestea. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 115 bancnote de 200 de euro contrafăcute (23.000 de euro), 700 de euro, 4.500 de lei, 7 telefoane mobile și o cartelă SIM, bunuri cu valoare probatorie”, au transmis, duminică, reprezentanții Poliției Române.

Cele două persoane bănuite și trei tinere au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi soți, care urmează să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel