Doi români au terorizat un cartier din Roma, după ce au furat zeci de catalizatoare. Oamenii au făcut petiții la Poliție

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români au fost arestați la Roma, după ce au furat câteva zeci de catalizatoare. Șoferii din zonă au fost pur și simplu terorizați.  

Furtul catalizatoarelor mașinilor parcate în cartierele Romei au continuat. Sâmbătă, agenții din districtul XIV Primavalle au surprins doi bărbați sub o mașină parcată de-a lungul Via della Pineta Sacchetti. Intențiile lor au fost imediat clare pentru polițiștii care i-au oprit pentru un control: aceștia furau catalizatorul mașinii.

Potrivit presei din Italia, furtul de catalizatoare a devenit din ce în ce mai răspândit în Roma în ultima perioadă. Aceste componente conțin metale nobile (platină, paladiu, rodiu) care, odată vândute pe piața neagră, aduc un profit consistent.

În luna aprilie, în Bravetta au fost furate 12 catalizatoare în zece zile. Furtul tobelor de eșapament și al catalizatoarelor a devenit o modă șoferii fiind pur și simplu terorizați. Aceștia își parchează mașina acasă sau lângă locul de muncă, iar apoi o găsesc fără o piesă atât de importantă. 

Chiar și în Casal Bruciato, la începutul anului, locuitorii au raportat același tip de furt, cerând un control mai mare din partea poliției. În multe cazuri, victimele furtului își dau seama că nu mai au toba de eșapament abia când porneau motorul, zgomotul fiind unul infernal.

Cei doi bărbați de origine română, ambii în vârstă de 33 de ani, prinși în via della Pineta Sacchetti, erau băgați sub o mașina parcată, fiind reținuți de polițiști. În mașina lor, agenții au găsit un alt catalizator, însă cei doi sunt suspectați că au furat zeci de astfel de piese.

Românii au furat catalizatoare și în Spania

 

În urma cu o lună, poliția spaniolă a arestat trei români în Elche, inclusiv un minor, fiind acuzați că au furat peste 40 de catalizatoare de la vehicule parcate, care sunt evaluate pe piață la peste 16.000 de euro.

Incidentul s-a petrecut marți, 10 august. Poliția Națională a primit un apel de la un localnic care anunța că mai multe persoane umblă la vehiculele parcate pe stradă.

Colaborarea cetățenilor și intervenția rapidă a poliției au fost factori cheie în localizarea și arestarea presupușilor făptași, care dețineau deja un dosar la poliție pentru fapte similare.

Românii foloseau cricuri hidraulice și ridicau mașinile

 

Mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la locul indicat pentru a verifica situația. Ofițerii au observat două persoane la bordul unui vehicul care servea drept parapet pentru a ascunde ce făcea un al treilea, care stătea întins pe jos și umbla pe sub un alt vehicul.

Agenții au observat două vehicule cu mai multe cricuri hidraulice plasate pe șasiu și care au fost ridicate la câțiva centimetri de sol.

După arestarea celor trei, ancheta a confirmat că ar putea fi și în spatele altor furturi similare din ultimele săptămâni. Într-unul dintre cazuri, au mers direct în interiorul depozitului municipal al orașului pentru a fura peste 30 de catalizatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel