Doi români au încasat ilegal indemnizaţii pentru persoane cu handicap grav. Prejudiciu de zeci de mii de lei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Zeci de mii de lei au fost plătiţi unor persoane cu handicap grav care, fie s-au mutat în alte localităţi, fie au decedat, iar rudele au omis să anunţe decesul la Direcţia de Asistenţă Socială Deva.

Municipalitatea Deva anunţă că a identificat cel puţin 80 de astfel de cazuri şi că face demersuri pentru recuperarea sumelor. Oficialii Primăriei au constatat, astfel, că două persoane au primit nejustificat 40.000 de lei de la bugetul local.

Numeroasele cazuri în care persoane cu handicap grav au continuat să primească indemnizaţii, deşi nu mai aveau, legal, acest drept, au fost identificate de către autorităţile din Deva în urma colaborării dintre Direcţia de Asistenţă Socială Deva, aflată în subordinea Consiliului Local şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, transmite  puterea.ro.

Astfel, verificările făcute în comun de cele două instituţii au scos la iveală faptul că în cel puţin 80 de cazuri persoane cu dizabilităţi au decedat ori s-au mutat în alte localităţi, iar reprezentanţii legali ai acestora nu au comunicat autorităţilor modificările intervenite, continuând să primească indemnizaţia lunară al cărei cuantum este, începând din luna ianuarie a acestui an, de 1.524 de lei.  

 

Doi români au încasat ilegal indemnizaţii pentru persoane cu handicap grav. Prejudiciu de zeci de mii de lei

 

”Peste 40.000 de lei trebuie restituiţi la bugetul local al municipiului Deva de către două persoane care au încasat indemnizaţii lunare pentru persoană cu handicap grav la care nu mai aveau dreptul, după ce şi-au schimbat domiciliul în alte localităţi. Conform legii, sumele încasate necuvenit constituie debite şi se recuperează de la titularul dreptului sau de la familia acestuia, după caz”, informează Direcţia de Asistenţă Socială Deva într-un comunicat dat publicităţii marţi.  

Oficialii instituţiei precizează că, potrivit legii, beneficiarii indemnizaţiei sau reprezentanţii legali ai acestora au obligaţia să comunice Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau reşedinţă, starea materială, precum şi alte situaţii care conduc la modificarea sau încetarea plăţii drepturilor băneşti prevăzute de lege. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel