Doi români au fost arestați în Austria, fiind acuzați că au comis furturi și înșelăciuni de peste 160.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi români au fost arestați în Austria, fiind acuzați că au comis mai multe furturi și înșelăciuni. Potrivit autorităților, paguba provocată de cei doi este estimată la peste 160.000 de euro. 

Doi români, cu vârste de 24 și respectiv 20 de ani, au fost prinși de poliția din Austria, după o serie de infracțiuni comise în această țară. Ei sunt acuzați de furturi și înșelăciuni de peste 160.000 de euro.

Potrivit publicației Vienna Online, unul dintre bărbați ar fi oferit spre vânzare pe internet îmbrăcăminte sport, jucării și aparate electrice, dar nu a livrat niciodată bunurile. În plus, acesta și un complice ar fi furat biciclete electrice. Potrivit Direcției provinciale de poliție, în acest caz sunt vizate 31 de infracțiuni cu un prejudiciu de aproximativ 83.000 de euro.

 

Românul este suspectat de înșelăciune în formă agravată și comercială

 

Potrivit investigațiilor efectuate de Inspectoratul de Poliție din Krems, românul în vârstă de 24 de ani este suspectat de înșelăciune în formă agravată și comercială. Acesta ar fi comis 15 infracțiuni în luna aprilie. Împreună cu prietenul său de 20 de ani, el ar fi furat, de asemenea, unsprezece biciclete electrice. Valoarea totală este de aproximativ 31.000 de euro, în perioada iulie-septembrie.

Mai mult, cei doi sunt acuzați că, în luna iunie, au împrumutat biciclete electrice foarte scumpe pentru a le testa. Ei au vizat opt magazine din Krems, Klosterneuburg (districtul Tulln), Horn, Hollabrunn și Traiskirchen (districtul Baden) folosind aceeași metodă: le luau la testare și nu le mai returnau. Potrivit poliției, numai în acest caz prejudiciul este estimat la aproape 50.000 de euro.

Aduși în fața autorităților, cei doi români au recunoscut o parte dintre infracțiunile comise. Ordinele de arestare emise de procuratura din Krems au fost executate pe 11 septembrie la Linz, fiind trimiși la închisoarea din Viena-Josefstadt.

În urmă cu un an, polițiștii din Kems au găsit în casa a doi români zeci de biciclete scumpe furate.

Zeci de biciclete scumpe furate de doi români, găsite într-o casă din Krems. Multe dintre ele erau deja demontate și gata de dus în România

 

Autoritățile din Krems au organizat atunci o descindere în forță și au intrat în imobilul situat pe Obere Landstrasse, care are o ieșire din spate printr-o parcare în Gartengasse, a fost încercuită și percheziționată de aproximativ 15 ofițeri de poliție. Anchetatorii au descoperit mai multe biciclete într-un compartiment separat, în timp ce altele fuseseră deja demontate și aparent ambalate pentru transportul spre România.

"Momentul acțiunii noastre a fost cel potrivit. Bicicletele ar fi dispărut cu siguranță la scurt timp", a declarat la vremea respectivă inspectorul Leo Steiner, care este, de asemenea, șeful Grupului de poliție penală Krems, potrivit publicației noen.at.

Doi români arestați. Unul a recunoscut deja furturile

 

Două persoane care se aflau în casa respectivă au fost arestate. Un român de 25 de ani, care este oficial chiriaș acolo, a mărturisit furturile de biciclete. Însă prietenul său de 37 de ani neagă că ar avea vreo legătură cu asta.

Mai multe, acesta a încercat să fugă. Potrivit polițiștilor, bărbatul, care a lucrat ultima oară la o companie de îngrijire a copacilor din Germania, este într-o formă fizică foarte bună și s-a strecurat prin coșul de fum din casă și a urcat la etaj. În cele din urmă, însă, a fost și el arestat. El a declarat că și-a vizitat prietenul doar în timp ce era în drum din Germania în România.

Bicicletele au fost predate proprietarilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel