Doi muncitori români din Italia, în stare GRAVĂ după un accident de muncă: Nu au avut nicio șansă în fața MASTODONTULUI

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români de 35 de ani, muncitori în Alatri, Italia, se află în stare gravă în urma unui accident de muncă. Unul dintre ei a fost transferat de urgență cu elicopterul la un spital din Roma.

Doi muncitori de origine română, ambii în vârstă de 35 de ani, au fost grav răniți într-un accident de muncă. Cei doi lucrau pe un șantier din Via San Giuseppe, localitatea Frosinone (Lazio). Evenimentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 8.00, fiind transportați de urgență  la spitalul „Umberto I” din Roma. 

Medicii ajunși la locul incidentului au dispus transportul imediat cu elicopterul a unuia dintre muncitori la spitalul din Roma. Celălalt muncitor a fost inițial transportat la spitalul „Fabrizio Spaziani” din Frosinone, însă starea sa s-a agravat și a fost transferat și el la „Policlinico Umberto I” din capitala italiană.

Cei doi bărbați români locuiesc în Alatri și erau angajați la o firmă locală unde lucrau la construcția unui complex rezidențial. Ei au fost răniți grav în timp ce brațul mecanic al macaralei cu care turnau ciment s-a înclinat și i-a lovit. Anchetatorii trebuie să stabilească acum dacă românii au fost loviți direct de brațul mecanic al macaralei care s-a înclinat, sau dacă erau pe schele și au căzut după impactul cu utilajul greu.

O echipă mixtă de anchetatori, formată din carabinierii de la unitatea din Frosinone, pompierii, precum și reprezentanții Inspectoratului teritorial de muncă vor face verificări pentru a vedea dacă au fost îndeplinite normele în ce privește reglementările de securitate a muncii în cadrul șantierului și cine se face vinovat pentru acest accident.

 

Sursa: https://www.ciociariaoggi.it

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel