Doi minori români au furat cutia milei dintr-o biserică. Cei doi au avut câțiva complici adulţi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Doi minori român au furat cutia milei dintr-o biserică. Cei doi au avut câțiva complici adulţi
Doi minori român au furat cutia milei dintr-o biserică. Cei doi au avut câțiva complici adulţi

Cinci persoane, care ar fi participat într-o formă sau alta la un furt dintr-o biserică și dintr-o spălătorie auto, fapte comise la Mănăstirea Humorului, sunt cercetate acum de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Din cercetările polițiștilor și ale procurorilor rezultă că doi minori, unul în vârstă de 13 ani și unul de 15 ani, au pătruns efectiv în spălătorie, respectiv în biserică. Din spălătorie minorii au furat 15 lei, în timp ce din Biserica Adormirea Maicii Domnului din Mănăstirea Humorului, puștii au furat cutia milei.

Ulterior, hoții minori au dus cutia milei în parcul din apropiere, unde au spart-o. În cutia milei se aflau în jur de 200 de lei. Anchetatorii susțin că cei doi minori au avut câțiva complici adulţi. Unul ar fi stat de pază când cei doi au intrat în biserică, unul i-a transportat cu mașina la locul faptei, iar al treilea ar fi instigatorul. Cele trei persoane adulte au fost reținute pentru 24 de ore în arestul poliției județene, pentru complicitate sau instigare la furt, scrie Monitorul de Suceava.

După 24 de ore de arest și audieri, marți, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus cercetarea celor trei persoane sub control judiciar. Cu toate acestea, aceștia nu recunosc că ar fi participat la furt în vreo formă, iar cercetările continuă. În ceea ce privește situația celor doi minori, cel de 13 ani a fost prins și audiat, însă nu răspunde penal, astfel că nu a putut fi reținut, în timp ce minorul de 15 ani nu a fost încă găsit.  

Un caz similar a fost înregistrat, în luna noiembrie, pe aeroport, unde o femeie a furat banii donați pentru copii, ca să-și plătească bagajul suplimentar, 

 

O româncă a furat banii donați pentru copii, ca să-și plătească bagajul suplimentar, la aeroport

 

O tânără a furat, în luna noiembrie, cutia cu donații a organizației SOS Satele Copiilor ca să își plătească bagajul suplimentar, pe Aeroportul din Timișoara. Femeia a aflat de la ghișeul de check-in că trebuie să plătească bagajul suplimentar, pentru că acesta a depăși greutatea limită.

Pentru că nu mai avea bani, tânăra a recurs la un gest extrem. Aceasta a sustras cutia pentru donații a SOS Satele Copiilor, s-a ascuns în capela aeroportului, a spart cutia și a luat toate bancnotele din ea.

Tânăra s-a întors, apoi, la ghișeu și a plătit pentru bagaj, scrie antena3.ro. Furtul a fost descoperit de către angajații de securitate ai Aeroportului din Timișoara, la schimbul de tură. Imediat după ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, angajații de securitate ai aeroportului au anunțat polițiștii. Oamenii legii au deschis un dosar penal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel