Doi hoți români, încătușați în miez de noapte. Au furat dintr-o locuință din Sibiu bijuterii și sume mari de bani. Prejudiciu de 50.000 lei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați

Doi hoți din Mureș au fost ridicați de mascați, în timpul nopții. caselor lor au fost percheziționate, cei doi fiind bănuiți că au dat atacul într-o casă de pe raza municipiului Sibiu. Aceștia au furat bijuterii și bani, prejudiciul ridicându-se la 50.000 de lei.

La data de 4 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut două persoane, o femeie în vârstă de 44 de ani și un bărbat în vârstă de 28 de ani, ambii din județul Mureș, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cei doi sunt bănuiți că, în cursul zilei de 3 februarie, ar fi pătruns într-o locuință de pe raza municipiului Sibiu, de unde ar fi sustras 3.500 de lei, 1.000 de euro, 1.200 de dolari și bijuterii din aur, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la suma de 50.000 de lei, scrie oradesibiu.ro 

„În vederea probării activității infracționale a celor două persoane bănuite de săvârșirea faptei, la data de 4 noiembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Mureș, polițiștii sibieni de investigații criminale au desfășurat două percheziții domiciliare pe raza județului Mureș, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte care ar fi putut fi folosite la comiterea faptei, precum și suma de 37.000 de lei”, mai spune Welter.

Față de cei doi mureșeni s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Două românce, acuzate că i-au furat unui bărbat mii de euro, după ce acesta le-a invitat în casa sa  

 

Cazurile de furt din țara noastră sunt tot mai ridicate, iar în urmă cu câteva zile, două femei din judeţul Mureş au fost acuzate că i-au furat unui bărbat din zona Odorhei o sumă considerabilă de bani, după ce au fost invitate la acesta acasă, a informat IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul săptămânii, bărbatul în vârstă de 43 ani, a alertat Poliţia municipiului Odorheiu Sescuiesc că i-au fost sustraşi 3.450 de euro şi 5.200 de lei.

Ulterior, autoritățile au făcut verificări și au concluzionat că bărbatul în cauză s-a deplasat cu un taxi, vineri după-amiază, într-o localitate din judeţul Mureş, unde s-a întâlnit cu două femei pe care nu le cunoştea şi pe care le-a invitat în locuința sa, unde aceștia urmau să rămână peste noapte.

"În cursul serii cei trei au consumat împreună băuturi alcoolice, la un moment dat bărbatul a adormit, iar în jurul orei 3,30 s-a trezit singur şi a constatat că partenerele i-au plecat şi i-au luat şi banii din portofel, respectiv 3.450 de euro şi 5.200 de lei", precizează sursa citată.

 

Două tinere, în vârstă de 23 şi 26 de ani, i-au furat banii bărbatului

 

La puțin timp după anunțarea furtului, poliţiştii din Harghita au reuşit deja să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei. Astfel, aceștia au stabili că este vorba despre două femei tinere, în vârstă de 23 şi 26 de ani, ambele din judeţul Mureş.

Potrivit autorităților, din întregul prejudiciu reclamat de bărbat au fost recuperaţi 1.205 euro şi 1.040 de lei, însă "Cercetările sunt continuate în vederea recuperării integrale a prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat", mai precizează IPJ Harghita.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel