Doi hoți români de cupru au dat lovitura în Spania. "Pradă" de 44.000 de euro în doar două zile 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi români au fost arestați în Spania, după ce au furat materiale dintr-o fabrică de prelucrare a ardeziei în valoare de 44.000 de euro. 

Doi români au fost arestați de polițiștii spanioli după ce au furat diverse piese și materiale în valoare totală de aproximativ 44.000 EUR. O mare parte din materialul furat a fost recuperat de la o fabrică de reciclare situată în provincia Orense.

Agenții Gărzii Civile din Leon au reținut două persoane, fiind principalii suspecți în cazul a două furturi la o firmă de prelucrare a ardeziei situată în municipiul Puente de Domingo Florez (Leon). Cei doi au furat componentele mașinilor industriale folosite pentru fabricarea ardeziei, potrivit publicației Noticias Bierzo

Ce au furat românii

 

Pe 12 ianuarie, compania de ardezie a depus o plângere la Postul Gărzii Civile Puente de Domingo Flórez (Leon) din cauza furtului mai multor discuri și role folosite ca parte a utilajelor folosite pentru prelucrarea ardeziei, în valoare de aproximativ 14.000 de euro.

Câteva zile mai târziu, aceeași companie a depus o altă plângere din cauza unui nou furt a 30 de role metalice, folosite și ca utilaje, în valoare de aproximativ 30.000 de euro.

După primirea acestor plângeri a fost demarată o amplă acțiune, ancheta fiind transferată către Echipa de Poliție Judiciară Ponferrada, care a efectuat cercetările necesare pentru clarificarea faptelor.

Cercetările efectuate au scos la iveală prezența celor doi români în zona fabricii, în fiecare din zilele în care s-au petrecut furturile.

În plus, oamenii legii au luat urma bunurilor furate și le-au descoperit în depozitul unei firme de tratare a deșeurilor din provincia Orense. În cele din urmă, o bună parte din utilajul furat a putut fi recuperat, fiind recunoscut ulterior de un proprietar al companiei de ardezie.

Din cauza acestor fapte, doi cetăţeni români, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 29 de ani, au fost arestaţi pe 27 ianuarie ca presupuşi autori de furt. Cei doi au fost prezentați Judecătoriei de Instrucţiune de Gardă Ponferrada.

Garda Civilă menține "Planul Poliției împotriva Furtului de Cupru", acțiune ce include măsuri polițienești care vizează prevenirea și investigarea acestui tip de infracțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel