Doi frați români s-au certat, iar unul dintre ei a scos un pistol. Bărbatul s-a ales și cu amendă, și cu un dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O ceartă, care a izbucnit între doi frați, s-a terminat la poliție, după ce unul dintre bărbați a scos un pistol și a tras în aer un foc de armă.

Secția 4 poliție Rurală Gălănești, județul Suceava, a fost sesizată prin 112 de un bărbat de 47 ani, din comuna Frătăuții Vechi, cu privire la faptul că a avut un scandal în familie.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar bărbatul care sunase la 112 a povestit că, pe dat de 07.11.2021, în jurul orei 17.00, a venit un prieten la domiciliul său, ocazie cu care a consumat  50 grame de țuică. Ulterior, în jurul orei 18.00, acesta s-a deplasat împreună cu prietenul său, la domiciliul părinților săi. Acolo se aflau tatăl acestuia și fratele său. În momentul când a intrat în casă, bărbatul a fost abordat de către fratele său, care a încercat să-l lovească.

Fratele venit în vizită a mers la mașina sa, de unde a luat un pistol și a tras un foc în aer, după care a plecat împreună cu prietenul cu care a venit, motivând că a fost în autoapărare. Bărbatul deține o armă neletală tip B, pentru care are permis valabil. Acesta avea arma în mașină, scrie  informatiata.ro.

Bărbatul care a tras cu arma a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.18 mg/l alcool pur în aer expirat. Acesta a fost sancționat contravențional privind regimul armelor și al munițiilor.  În plus, pe numele lui a fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea de „uzul de armă fără drept”. Arma a fost ridicată, împreună cu avizul de port armă, fiind înaintate Serviciului Arme din cadrul IPJ Suceava, cu propunerea de retragere a avizului de port armă.

 

Un alt român a tras cu pistolul din mașină ca să-și testeze noua achiziție

 

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a tras cu pistolul din mașină în județul Hunedoara pentru că și-a dorit să testeze arma pe care o achiziționase recent.  Un tânăr de 23 de ani a tras cu pistolul din mașină în comuna Dobra, județul Hunedoara. Ulterior, după ce au sosit polițiștii, acesta le-a spus că și-a dorit să testeze arma pe care o achiziționase recent.

Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că pasagerul unei mașini a tras mai multe focuri cu un pistol. Oamenii legii au identificat în trafic, pe DN 68A, pe raza localității Dobra, mașina din care au fost trase focurile de armă. După oprirea mașinii, șoferul, un tânăr în vârstă de 21 de ani, şi pasagerul în vârstă de 23 de ani, ambii din comuna Dobra, au fost duşi la audieri, după ce în autoturism, la picioarele pasagerului din dreapta, a fost găsit un pistol neletal din categoria celor supuse autorizării.

 

În urma controlului, au fost găsite 96 de cartușe şi 19 cuțite de vânătoare

 

"După oprirea autoturismului, conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, şi pasagerul, în vârstă de 23 de ani, ambii din comuna Dobra, au fost conduşi la sediul unităţii pentru audieri, după ce în autoturism, la picioarele pasagerului din dreapta, a fost identificat un pistol neletal din categoria celor supuse autorizării. În autoturism, în urma controlului, au fost găsite 96 de cartuşe, muniţie aferentă armei neletale, şi 19 cuţite de vânătoare", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, potrivit Agerpres. În autoturism, în urma controlului, polițiștii au descoperit 96 de cartușe şi 19 cuțite de vânătoare.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Arma şi muniţia în cauză au fost ridicate în vederea expertizării şi stabilirii provenienţei. Potrivit polițiștilor, din primele cercetări, se pare că pasagerul ar fi cumpărat recent arma. Cu toate acestea, bărbatul nu deţine documente de provenienţă ori autorizare, şi ar fi dorit să o „testeze”, executând mai multe focuri de armă între satele Răduleşti, Bujoru şi Lăpuşnic, din comuna Dobra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel