Ungaria. Români, acuzați de contrabandă cu animale protejate. Marfa de aproape 600.000 de euro urma să ajungă în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi cetățeni români, acuzați de contrabandă cu animale protejate în Ungaria. Urmau să ajungă cu marfa, în valoare de aproape 600.000 de euro, în italia, la Napoli.

Bărbații români au încercat să introducă ilegal peste 4.000 de crabi prin Ungaria în Italia și au fost acuzați de scoaterea din circuitul natural a animalelor sălbatice, a declarat luni pentru MTI un purtător de cuvânt al Procuraturii județului Bács-Kiskun.

Gábor Schmidt a declarat că cei doi bărbați români au trecut granița ungară pe 22 septembrie anul trecut. Aceștia transportau animale vii cu camionul lor și voiau să ducă încărcătura de midii și crabi la Napoli. Patrulele NAV au oprit vehiculul la o stație de măsurare a greutății pe osie pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét.

Cei 4.000 de crabi, în valoare de peste 213 milioane de forinți (aproximativ 595.000 de euro), au fost recuperate din cala de marfă.

Importul și transportul de astfel de animale vii este supus legii speciale în Ungaria și este necesar un permis din partea autorităților de conservare a naturii pentru a le importa și transporta în țară.

Ofițerii de patrulare au predat crustaceele personalului Direcției Parcului Național Kiskunság, care a eliberat animalele în apa râului din habitatul lor.

Cazul acuzatului, care nu are antecedente penale, va fi judecat de Tribunalul districtual din Kecskemét.

Nu este singurul caz de acest fel. În noiembrie 2021, Oficiului Național de Taxe și Vamă din Ungaria (NAV) a confiscat cinci kilograme de icre negre de la un  român, pasager într-un autocar în drum spre Franța.

Autocar cu români în drum spre Franța, blocat în Ungaria

 

Potrivit MTI, caviarul în valoare de patru milioane de forinți a fost confiscat în județul Vas într-un autocar cu numere de înmatriculare românești cu destinația Franța.

Un pasager a pretins că acel caviarul este al său, dar nu era autorizat să importe cele cinci kilograme de alimente. Bunurile au fost confiscate și a fost depusă o plângere sub suspiciunea de daune naturale.

Într-o declarație trimisă vineri la MTI, personalul Oficiului Național de Taxe și Vamă din Ungaria (NAV), a declarat că poliția a găsit cinci kilograme de caviar în frigiderul autocarului. Un pasager a declarat caviarul ca fiind al său, dar nu era autorizat să importe alimentele. Personalul NAV a confiscat bunurile, în valoare de peste patru milioane de forinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel