MAE. Doi cetățeni ROMÂNI, REPATRIAȚI din Siria

MAE
MAE

MAE anunță că, în urma demersurilor complexe susținute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, la data de 27 octombrie 2019 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Irak, a doi cetățeni români.

Doi cetățeni ai României vor fi repatriați din Siria, în urma demersurilor făcute de Ministerul Afacerilor Externe, transmite instituția, reamintind că, încă de la izbucnirea conflictului din Levant, în 2011, 787 de români și familiile lor au fost readuși acasă.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Biroului Consular Erbil, din cadrul Ambasadei României la Bagdad, în coordonare cu Celula de Criză din cadrul Departamentului Consular, arată același comunicat.

Ambasada României în Irak, prin Biroul Consular Erbil, a acordat asistență consulară de specialitate atât pentru transferul cetățenilor români din Siria, cât și în demersurile întreprinse pe lângă autoritățile irakiene, potrivit comunicatului.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate, scrie comunicatul.

Precizăm că, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadei României la Damasc, a altor misiuni diplomatice și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 787 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora, notează același comunicat.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia aflați pe teritoriul Siriei, precum și cetățenilor altor state, pe baza unor solicitări punctuale, se arată în comunicat.

Reamintim, mai scrie MAE, faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Siria, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara"! – www.mae.ro/travel-alerts/7955.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi zona și de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu pentru a-și anunța prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță”(www.mae.ro/app_cs), care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy