Doi bebeluși români, morți în condiții greu de imaginat. Alți copii, deznădăjduiți: „Poate o să ne ducă diavolul pe toți”

Doi copii mici au fost găsiţi morţi la marginea oraşului Baia Mare.  Cei doi micuţi au fost găsiţi fără suflare la mai puţin de o săptămână diferenţa.

Medicii s-au deplasat la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic pentru bebeluşul de numai 3 luni. Criminaliştii nu au găsit nici un semn de violenţă pe trupul firav, dar l-au dus la morgă, pentru a i se face autopsia.

După numai câteva zile, pe 2 ianuarie, în altă colibă de pe Pirita, a fost găsit mort un bebeluş de 7 luni. Conform certificatului de deces, copilul avea insuficiență cardio-respiratorie acută şi pneumonie. În cazul ambilor copii s-a făcut testul anti-covid, iar rezultatele au fost negative.

Ambele familii ale celor doi bebeluşi sunt foarte sărace. Mama băieţelului de 7 luni se afla în spatele gratiilor. Pentru a-şi duce copilul pe ultimul drum, trei echipaje de poliţie au însoţit-o la cimitir. Deşi erau prezenţi la înmormântare şi ceilalţi doi copii ai femeii, de 8 şi 9 ani, nu a avut voie să se apropie de ei.

Mama și bunica bebelușilor morți, în închisoare

 

În cazul bebeluşului de 3 luni, de înmormântare ar trebui să se ocupe bunica maternă. Problema este ca şi aceasta este în spatele gratiilor. Toate informaţiile au fost furnizate de Claudia Costea de la Asociația Pirita Children pe pagina sa de Facebook.

„Azi dimineață, a mai murit un băiețel pe Pirita. Avea 3 luni și jumătate, părinți minori. Mamă fără acte, tatăl nerecunoscut. Totuși a fost lăsat din spital acasă, deși bunica maternă (singura care putea legal să-şi asume responsabilitatea) e închisă. Din toate motivele de mai sus, copilul va avea mai întâi un certificat de deces, iar apoi unul de naștere.

Înmormântarea lui Adonis, celălalt bebeluș decedat ( 7 luni) a fost parte dintr-un coșmar, ca și probabil viața lui.

 

Mama, care săvârșește o pedeapsă pentru furt, a fost condusă la cimitir de trei echipaje de poliție. Avea cătușe și nu a avut voie să se apropie de ceilalți doi copii (8 și 9 ani). Asta, în timp ce protecția copilului său asistența socială, au lipsit. Tatăl a avut nevoie de ajutor cu tot ce a însemnat înmormântarea copilului lui, pentru că retardul social în care trăiește, este o condamnare la neputință.

Anul trecut, tot în ianuarie, au mai murit doi copii sub un an. Și dacă ar fi să fac o listă, din ce povestesc oamenii, din fiecare familie a murit, de-a lungul timpului, câte un copil – în unele chiar doi. Toți, în primii ani de viață.

Tot ce s-a întâmplat în zilele care au trecut, e un iad. Unul dintre copii a zis azi că „poate o să ne ducă diavolul pe toți”. S-ar putea. (...)

Trăim într-o țară europeană care nu e în război. Și totuși, la marginea orașului, trăiesc 130 de copii, în colibe improvizate, fără curent, fără apă, a căror părinți muncesc pe rampă de gunoi a orașului, cu calul și căruță, fix că în evul mediu”, a scris Claudia Costea, coordonatoarea asociației, citează BZI.ro.

Azi dimineață, a mai murit un băiețel pe Pirita. Avea 3 luni și jumătate, părinți minori. Mama fără acte, tatăl...

Publicată de Claudia Costea pe Miercuri, 6 ianuarie 2021
[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy