Dodon, despre moldovenii care vor să revină în țară: „Acum şi-au adus aminte de casă” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Facebook (Igor Dodon)
Foto: Facebook (Igor Dodon)

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon îi critică pe cetățenii care vor să se întoarcă în țară de teama coronavirurusului. „Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă”, a declarat el la un post de televiziune.

De asemenea, Dodon a spus că statul nu are capacitatea de a repatria toți cetățenii care îşi doresc acum să revină în Republica Moldova.

„Noi ne dorim ca acești oameni să vină acasă și să rămână aici să lucreze, dar la acest moment este imposibil, chiar dacă nu ar fi vorba de 1 milion de cetăţeni. Chiar dacă ar fi vorba de câteva sute de mii. Imaginaţi-vă doar 200.000 de cetăţeni, să-i aduci pe toţi acasă în decurs de 1-2 săptămâni. În primul rând, noi nu avem aşa capacitate. În al doilea rând, imaginaţi-vă cum aceşti cetăţeni vor trece filtrele respective, ţinând cont de riscurile care sunt. Poate vor înţelege că e mai bine să rămână acasă şi să ridicăm economia", a declarat Igor Dodon la Moldova 1, potrivit tv8.md.

 

Igor Dodon: „Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie”

 

Dodon a spus că anterior mai mulţi cetăţeni care l-au criticat, acum îl roagă să-i ajute să revină acasă.

„Sunt diferite critici, unii care îmi scriau trei săptămâni sau trei luni în urmă „domnule Dodon, sunteţi ciuma roşie". Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă. Asta e bine. La noi moldoveanul ştiţi cum e? Când îţi e greu pe suflet şi când dai de o problemă, vrei acasă. Asta e bine. În general consider că după această situaţie ar fi bine ca câteva zeci de mii de moldoveni, poate chiar sute de mii, să rămână acasă. Noi îi primim pe toţi acasă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem să nu supunem riscului 3 milioane de cetăţeni care se află aici acasă", a menționat Igor Dodon.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel