Doctoriță ROMÂNCĂ, subiect de reportaj în New York Times

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ioana Moldovan este fotojurnalist, a primit un premiu de excelenţă şi adevăr, iar proiectele sale surprind o realitate dură de multe ori: proteste, războaie, tragedii, povești adevărate.

„Una dintre povestile la care ţin în continuare foarte mult este doamna doctor Ciupitu. Am stat câteva săptămâni pe parcursul a câtorva luni de zile şi am documentat activitatea - dna doctor era doctor de familie în Gangiova de mai bine de 30 de ani. Se întâlnea cu oameni pe stradă şi îi mai zicea câte unul „Uite, mi-a ieşit ceva aici!" şi doamna doctor îl consulta pe stradă”, a spus Ioana Moldovan, potrivit Digi 24.

Citește și TRAGEDIE. Un ROMÂN a MURIT în munții Himalaya. S-a prăbușit cu parapanta

Povestea doctoriţei din Gangiova a ajuns să fie publicată în New York Times. Deşi multe dintre fotografiile ei surpind aspecte negative din ţară, Ioana şi-a dorit să scoată în evidenţă o realitate tristă printr-un exemplu pozitiv.

Un alt proiect de suflet al fotojurnalistei este Invictus. Ea a urmărit povestea militarilor români răniţi în teatrele de operaţii care au participat la Jocurile Paralimpice de la Toronto, din anul 2017. Timp de un an și jumătate, Ioana i-a însoţit aproape zi de zi pe soldaţii români, fie că a fost vorba de antrenamente, competiţia în sine sau evenimentele din viaţa privată. A reuşit să facă peste 18.000 de fotografii.

Citește și SUA. ROMÂNCĂ, înșelată de o VRĂJITOARE din România. Povestea femeii păgubită cu 50.000 de dolari

Ioana Moldovan: „Știam că vreau să prind toate pregătirile sau cât mai mult din pregătiri, dar nu mă așteptăm niciodată că voi petrece atât de mult timp. Dar pur și simplu totul a venit natural. Mi-a făcut plăcere să merg acolo, să văd cum progresează, cum se antrenează, cum aleargă din ce în ce mai mult și mai repede, cum trag cu arcul din ce în ce mai bine și cumva, pe măsură ce ei avansau și creșteau, era și o satisfacție a mea că sunt acolo și că documentez această evoluție”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel