Doctor român, care îngrijea bolnavii COVID19 dintr-un azil, în stare gravă. Pacienții au nevoie urgentă de un medic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bilant Bomania, 9 septembrie
Bilant Bomania, 9 septembrie

Aproape 100 de vârstnici infectați, cu COVID-19, din Cluj Napoca, au rămas nesupravegheați, după ce singurul medic care îi îngrijea a ajuns în stare gravă din cauza infecției. Dr. Lorant Szentagotai a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce starea sa de sănătate a ajuns la un punct critic, a anunțat Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de sănătate de la Camera Deputaților.

Epuizarea excesivă a fost și ea un factor care a dus la deteriorarea stării medicului, fiindcă se lupta de 3 săptămâni să facă față singur tratării pacienților COVID19 de la azilul de vârstnici.  Cei aproape 100 de vârstnici din azilul Casa Theodora sunt îngrijiți în momentul de față de asistente și infirmiere, dar este nevoie urgentă de un medic care poate să supravegheze corespunzător situația.

„Vârstnicii din cămin infectați cu Covid-19 dar care suferă și de alte afecțiuni sunt bine îngrijiți de asistente și infirmiere, însă acolo avem nevoie și de un medic care să supravegheze situația îndeaproape. Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecția cu Sars-Cov-2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora”, a menționat Ungureanu, citat de monitorulcj.ro.

„Medicul Szentagotai a dat dovadă de eroism în cele trei săptămâni de la izbucnirea focarului de infecție COVID-19 de la căminul de bătrâni. Cu o seară înainte, doctorul se afla în biroul său cu perfuzii și cu oxigen în cabinetul său. Timp de 10 zile, doctorul erou a lucrat constant, nedormind mai mult de 3 ore adunate”, a mai declarat înainte de incident Lorant Szentagotai pentru monitorulcj.ro. Chiar dacă era epuizat, continua să se sacrifice și să își îngrijească pacienții.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel