DNA, primul bilanț fără Kovesi. Câte persoane cu funcții au fost condamnate în 2018.

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Primul bilanț al DNA de când instituția nu mai este condusă de Laura Codruța Kovesi.De la eveniment a lipsit președintele Klaus Iohannis.

Bilanțul DNA a fost prezentat de Călin Nistor, procurorul-șef interimar, în prezența ministrului Justiției Tudorel Toader. Nistor a mai declarat că 2018 a fost un an atipic pentru DNA prin plecarea lui Kovesi, în care însă au fost condamnate 89 de persoane care dețineau funcții importante în administrația publică locală sau centrală, companii de stat, magistrat sau alte persoane.

"Comparativ cu anul 2015, procentual, numărul sesizărilor scade cu aproximativ cu 50%. Practic, în anul 2018 am primit de la cetăţeni, persoane juridice un număr de 1.513 sesizări, lucru care se va reflecta ulterior în ceilalţi indicatori ai activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi anume - cauze de soluţionat, cauze soluţionate efectiv cu soluţii pe fond. (...) Practic, nu e un secret pentru nimeni, la jumătatea anului a încetat mandatul şefului Direcţiei. Activitatea a fost de asemenea marcată de schimbări ale legislaţiei cu relevanţă pentru Direcţie, de decizii ale CCR ce au avut impact direct sau indirect asupra lucrului Direcţiei sau asupra structurii acesteia", a declarat Nistor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel