DNA a clasat dosarul celor care au tolerat fraudele de la City Insurance și Euroins. Șeful ASF în acea perioadă, un PNL-ist plătit cu 8.000 de euro pe lună

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

DNA a clasat dosarul deschis împotriva celor care au tolerat fraudele de la City Insurance și Euroins, factura falimentelor celor două companii însumând peste 1 miliard de euro. Șeful ASF în acea perioadă era un PNL-ist plătit cu peste 8.000 de euro pe lună, fără prime. 

Fosta conducere a Autorității de Supraveghere Financiare nu va fi trasă la răspundere pentru acuzațiile de tolerare a unor fraude care au condus la falimentele City Insurance și Euroins. Peste 2,5 milioane de români cu polițe RCA la Euroins și 3 milioane cu polițe la City cer despăgubiri de la stat prin Fondul de Garantare a Asiguraților, pagubele depășesc deja 1 miliard de euro.

Dosarele privind presupusele fraude de la City Insurance și Euroins rămân în instrumentarea DIICOT și a Parchetului general, în timp ce DNA a clasat dosarul care viza fostul conducător al ASF, reclamat că a închis ochii la potențialele fraude.

"Mașina de spălat grangurii puterii Marius Voineag a livrat și de data asta. DNA a clasat dosarul care viza conducerea ASF în cazul falimentelor City Insurance și Euroins. 

În timp ce ASF, care ar fi trebuit să păzească piața de asigurări, continuă să adune salarii de zeci de mii de euro, românii sunt lăsați să plătească factura pentru falimentele care depășesc un miliard de euro", scrie Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Nicu Marcu a încasat 43.178 de lei pe lună

 

Potrivit liderului USR, PNL-istul Nicu Marcu a încasat, în poziția de șef al ASF, peste 43.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă peste 8.000 de euro.

"ASF s-a comportat tot timpul ca un complice la tunul de proporții dat statului român. Unde au fost măsurile preventive? De ce a închis ochii la schema piramidală pusă la cale de firma în spatele căreia s-a aflat cumnatul lui Adrian Năstase?

Responsabilul pentru haosul creat, PNL-istul Nicu Marcu, a încasat 43.178 de lei pe lună, fără prime, în timp ce polițele de asigurări i-au sărăcit și mai mult pe români. 

Marius Voineag a mai scăpat un PNL-ist de dosar. De data aceasta, PNL-istul care ne-a crescut RCA. Așa arată România sub bocancul lui Klaus Iohannis - PSD-PNL", mai scrie Drulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel