Directorul unei instituţii din Sfântu Gheorghe ar fi pretins favoruri sexuale de la angajate. Ce au decis procurorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Directorul unei instituţii publice a fost trimis în judecată de procurorii din Sfântu Gheorghe, fiind acuzat că a pretins favoruri sexuale de la mai multe angajate, a comis o agresiune sexuală şi a încercat să determine una dintre victime să-şi retragă declaraţiile făcute în faţa anchetatorilor.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru comiterea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în forma continuată, folosirea abuziva a funcţiei în scop sexual, agresiune sexuală şi influenţarea declaraţiilor în forma continuată.

"În fapt, s-a reţinut că, inculpatul, care, la data săvârşirii faptelor, ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice cu sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, în perioada ianuarie 2015-octombrie 2017, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi în cursul lunilor iulie 2018 şi octombrie 2018 a pretins de la trei persoane vătămate şi a pretins şi obţinut de la una dintre acestea favoruri de natură sexuală, victimele aflându-se în poziţii ierarhice inferioare, iar inculpatul s-a prevalat în acest scop de autoritatea asupra victimelor ce decurgea din funcţia deţinută", se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că pe data de 11 octombrie 2018, ca bărbatul se afla în biroul sau cu una dintre angajate şi "a exercitat acte de constrângere fizică asupra acesteia şi acte de natura sexuala", pretinzându-i în repetate rânduri să întreţină relaţii sexuale cu el. De asemenea, în zilele de 14 martie 2018 şi 9 noiembrie 2018, bărbatul a încercat să o determine pe una dintre victime, "prin săvârşirea unor fapte cu caracter intimidant", să îşi retragă declaraţiile şi acuzaţiile formulate împotriva sa. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel