Directorul spitalului "Marius Nasta": "Este medicină de front ce facem noi. Este un tsunami care a lovit sistemul de sănătate"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
beatrice_mahler
beatrice_mahler

Zeci de pacienți pozitivi au stat ore întregi în frig, la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, pentru a fi evaluați, dar nici măcar nu i-a văzut vreun doctor, acuză pacienții revoltați. În weekend este un singur medic de gardă pentru COVID, iar zecile de cazuri grave internate au prioritate, declară șefa institutului. Beatrice Mahler spune că un tsunami a lovit sistemul de sănătate și se face medicină de front.

Managerul institutului spune că niciun pacient adus cu ambulanță nu a fost refuzat, dar sunt mulți dintre cei pozitivi care vin singuri la evaluare și pot răspândi virusul. Zilnic, sunt peste 100 de oameni la ușă și în weekend un singur medic de gardă, iar urgențele din spital au prioritate, potrivit Ştirile TVR.

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta": "Acest lucru se întâmplă pentru că în acest moment în Institutul Marius Nasta sunt 75 de pacienți internați pe 72 de paturi, pentru că trei dintre pacienți stau într-o zonă de triaj până când vor avea un loc în secție. Din aceștia, 40 de pacienți sunt cu forme severe. (...) Am solicitat Ministerului Sănătății a două linie de gardă pentru COVID. (...) Săptămâna trecută am făcut solicitarea, în momentul în care a crescut foarte mult numărul de pacienți care s-au adresat Institutului Marius Nasta. De o săptămână, se lucrează într-un ritm pe care nu ni l-am imaginat". Oficialii Ministerului Sănătății spun că mâine se va lua o decizie la solicitarea institutului. Între timp, se încearcă amplasarea de corturi pentru evaluare.

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta": "Este medicină de front ce facem noi. Este un tsunami care a lovit sistemul de sănătate. (...) Evaluarea trebuie să o facă medicul de familie foarte simplu la telefon. Sunt niște întrebări standard". Ministerul Sănătății pregătește legislația prin care evaluarea pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare va fi alocată medicilor de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel