Directorul Institutului Marius Nasta: „Acum s-au externat 5 pacienți. Locurile vor fi ocupate în următoarea oră”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
beatrice_mahler
beatrice_mahler

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta lucrează la capacitate de 100%, a anunțat directorul spitalului, dr. Beatrice Mahler, care a mai sus că nu s-a mai confruntat cu o asemenea situație de la începutul pandemiei.

Medicul avertizează asupra pericolului evoluției foarte rapide a bolii la bolnavii asimptomatici. Institutul Marius Nasta lucrează în permanență la capacitate de 100%, a spus Beatrice Mahler a declarat joi seară, la Digi24. 

„Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a afirmat dr. Mahler.

Dr. Beatrice Mahler a mai spus că studii recente pe grupuri de pacienți asimptomatici arată că la aproape jumătate dintre ei apar probleme serioase la plămâni, care pot evolua foarte rapid în agravarea stării pacientului. Scanarea plâmânilor și analizele de sânge ar trebui să fie obligatorii. „Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice. Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a mai declarat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel