„Din România...cu teroare“. Mărturia unei românce care a părăsit Italia pentru a reveni în țară: „Aici oamenii sunt disperați, se împușcă între ei“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Din România... cu teroare“, asa sună povestea relatată de Daniela, o româncă, recent, revenită în România, din Italia,  scrie Annapaolei Laldi, colaboratoare a publicației Aduc.

„Redau mai jos mărturia Danielei, o tânără româncă care, împreună cu soțul ei și cei doi copii, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, mi-a fost o vecină plăcută, timp de aproximativ doi ani, iar în septembrie 2021, spre regretul ei și al meu, a trebuit să se întoarcă în România, într-un sat situat în centrul țării, pentru că soțul ei, în ciuda promisiunilor făcute de angajator, înainte de concediu, la sfârșitul lunii august nu și-a găsit loc de muncă“ - se arată în articolul semnat de Annapaola Laldi, colaborator al Aduc (N.r. Asociația pentru drepturile utilizatorilor și consumatorilor).

 

„Din România...cu teroare“



„Acestea sunt câteva rânduri sărace, care dau pulsul situației populației acestei națiuni, unde muncitorii sunt prost plătiți (și e puțin spus) și adesea nevoiți să emigreze sau cu familiile, dacă le merge bine, cum a fost cazul lui Daniela și Pietro, sau bărbații singuri. (Și cred că această soluție ar fi o tragedie pentru cei doi copii; de fapt, Pietro este un tată foarte iubitor, iar copiii sunt extrem de atașați de el).

Ceea ce m-a șocat cu adevărat la primirea acestui WhatsApp de acum o săptămână a fost știrea "live" a amenințării unui război care ar implica și România. De fapt, nu știam încă despre degenerarea negocierilor dintre Rusia și Statele Unite, care vorbesc și în numele aliaților occidentali“, notează autoarea, Anapaola Laldi.

 

Mărturia Danielei

 

Ei bine, la întrebarea mea "Ce mai faci?" Daniela a răspuns după cum urmează:


"Bună dimineața, suntem bine, deși lucrurile sunt un pic cam încurcate. Sunt o mulțime de oameni în stradă, fac scandal din cauza facturilor mari la utilități, gazul este de patru ori mai scump, iar unii nu pot plăti o singură factură cu tot salariul lor. Cei care au gaz, calorifere, dacă salariul lor este de 450 de euro și primesc o factură de 20 de milioane [de lei], adică aproape 400 de euro, nu mai pot trăi și acum toți fac scandal.

Atunci va fi un război între Rusia și Ucraina și au spus că și soldații români trebuie să se pregătească. Deja se plimbă cu tancurile și le pregătesc, iar problema este că Petru, soțul ei, care are 35 de ani, va fi chemat și el. Și-a făcut serviciul militar și se află în rezervă, la fel ca mulți oameni pe care îi cunosc. Sperăm că nu va fi necesar".

Când i-am spus: "Să sperăm că guvernanții sunt inteligenți", mi-a răspuns: "Să sperăm că Da, dar nu știu dacă ar trebui să ne bazăm în totalitate pe guvern, dacă nu ar fi prevenit atâtea lucruri. Aici, oamenii sunt disperați, ies și chiar se împușcă între ei în plină zi".

Chiar dacă nu poți fi martor direct la ceva, de exemplu acest "împușcături în plină zi", aceste rânduri vorbesc totuși despre o situație intolerabilă din multe puncte de vedere, scrie Annapaola Laldi, colaborator Aduc.

2. -imagine fara descriere- (din-romnaia-cu-teroare.PNG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel