Dide, poveste de la protest: Trebuia să ajute jandarmul care a înjurat-o

Liviu Ludovic / 31 aug 2018, 14:37 Salveaza PDF Comentarii
protest
protest

Protestatarul Cristian Dide a postat pe Facebook o întâmplare care arată cât de repede se poate întoarce roata și ce mult contează atitudinea profesionistă în anumite situații.

Dide a relatat povestea unei protestare care a fost prezentă pe 10 august în Piața Victoriei,  așa cum i-a fost povestită de aceasta. “Unul din jandarmii cu care am avut eye contact minute bune, pe 10 august, în Piața Victoriei, până când a început sã ne insulte pe mine şi pe prietena mea şi a conchis cu "dă-i, fă, drumul acasă", a venit azi cu copilul lui cu autism, la mine, pentru coordonare în terapie. M-a recunoscut, a evitat, a lăsat capul în jos şi a întrebat:"se mai poate"? Bineînțeles că se poate, inconştientule. “Se mai poate" dintr-o mie de motive umaniste, etice şi corelate cu cât de mult îmi respect meseria, dar mai ales se mai poate pentru că eu nu o să-mi bat joc de copilul tău cum alegi tu să o faci.

"M-am prefăcut amnezică"

Mesajul doamnei continuă pe un ton împăciuitor "Să ştii că pot să înțeleg că e meseria ta şi nu poți să renunți pentru că ai un copil cu dizabilități şi ştiu cât de greu trebuie să-ți fie. Pot să înțeleg că ai respectat ordine, că ai crezuri distincte de ale mele, că eşti nefericit şi nu ştii să te gestionezi, că nu ai reuşit să te educi mai mult, că ai complexe sfâşietoare şi te-ai simțit ok să mă jigneşti.Pot să înțeleg, nu să te aprob. Am răspuns doar cu: bineînțeles. Şi m-am prefăcut amnezică.”

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy