Dictatorul Putin condamnă alegerea "nedemocratică" a lui Liz Truss ca nou premier

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Dictatorul Putin condamnă alegerea "nedemocratică" a lui Liz Truss ca nou premier / Foto: Captură video youtube
Dictatorul Putin condamnă alegerea "nedemocratică" a lui Liz Truss ca nou premier / Foto: Captură video youtube

Vladimir Putin a atacat Marea Britanie și alegerea "nedemocratică" a lui Liz Truss într-un discurs incoerent.

Liderul rus, ale cărui picioare tremurau incontrolabil în timpul Forumului Economiei Estice de astăzi de la Vladivostok, a făcut referire la alegerea noului prim-ministru de către un mic grup de membri conservatori.

 

Putin: „Nu am pierdut nimic în Ucraina”

 

De asemenea, omul forte a afirmat în mod bizar că "nu am pierdut nimic" în Ucraina și a spus că Rusia "nu a început activități militare" acolo, în ciuda faptului că a pierdut deja aproximativ 50.000 de soldați.

În ceea ce o privește pe Truss, dictatorul a declarat ironic: "Poporul Marii Britanii nu participă, în acest caz, la schimbarea guvernului. Elitele conducătoare de acolo au aranjamentele lor', conform Daily Mail.

Întrebat despre perspectivele legăturilor cu Marea Britanie, Putin a spus: 'Cunoaștem poziția conservatorilor (Tories) în aceste chestiuni, inclusiv în ceea ce privește relațiile cu Rusia. Este treaba lor cum să construiască relațiile cu Federația Rusă.

'Treaba noastră este să ne apărăm propriile interese și vom face acest lucru în mod consecvent, să nu existe niciun dubiu în această privință'.

Truss este cunoscută în Rusia mai ales pentru o vizită pe care a făcut-o la Moscova în februarie, când a avut o întâlnire ranchiunoasă cu ministrul de externe Serghei Lavrov, și a fost în mod regulat ținta unor remarci sexiste vicioase la televiziunea de la Kremlin.

 

Putin prezintă o stare de sănătate din ce în ce mai proastă

 

În timpul comentariilor sale, Putin s-a lăsat aplecat pe scaun, în timp ce picioarele sale se mișcau constant și își ridicau și mișcau picioarele.

Liderul a fost în centrul mai multor zvonuri privind starea de sănătate în ultimele luni și a apărut în mod regulat tremurând și instabil în timp ce se afla în public. 

De mai multe ori în ultima săptămână, Putin a făcut gesturi similare în timpul apariției sale publice, alimentând zvonurile privind starea sa de sănătate.

Întrebările privind starea de sănătate a lui Putin circulă de ceva timp, unii sugerând că acesta are cancer sau Parkinson, iar el a dispărut în mod regulat zile întregi, pe fondul unor afirmații potrivit cărora ar fi supus unei intervenții chirurgicale.

Dar zvonurile au devenit mai puternice de când a lansat invazia barbară din Ucraina, liderul părând adesea că nu-și controlează pe deplin membrele.

În ultimele luni, a fost văzut coborând șchiopătând dintr-un avion în Iran cu un braț șchiop și răsucindu-și piciorul în timpul unei întâlniri cu dictatorul belarus Lukașenko în luna mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel