Diaspora din Italia cere AJUTOR! „Suntem disperați”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii care locuiesc în Italia riscă amenzi de sute de euro şi confiscarea autoturismelor dacă circulă cu maşini înmatriculate în România.

Codul rutier italian s-a schimbat şi a fost interzisă circulaţia vehiculelor înmatriculate din străinătate, mai mult de 60 de zile. Dacă vor totuşi să le păstreze, cei vizaţi vor plăti taxe mari.

Mai mulţi români din Italia, care şi-au luat maşini şi le-au înmatriculat aici au fost deja opriţi de poliţie. Astfel, cei vizați postează mesaje pe grupurile de Diaspora de pe Facebook cerând ajutorul și exprimându-și disperarea din cauza situației în care se află.

„Diaspora din Italia cere ajutor. Chiar dacă nu are legătură cu situația politică din România, noi, românii din Italia, de câteva zile avem foarte mari probleme cu noua lege privind siguranța națională și prin aplicarea ei ne este îngrădită libera circulație în spațiul UE. Cei de la consulat și MAE au răspuns că nu este treabă lor. O să încerc să fiu mai sumar și să vă explic cum funcționează legea.


Legea a fost aprobată pe 28 noiembrie și din 1 decembrie a fost pusă în practică nici macar nu a dat posibilitatea de 30, 60, 90 zile cum se face cu toate legile UE.


Rezidenți de peste 30 zile în Italia nu mai pot conduce autovehicule înmatriculate în alte țări decât în Italia cine încalcă aceasta lege este amendat cu 712 euro și actele mașini confiscate, iar mașina dusă în spațiul privat (curte, parcare) și în termen de 30 zile se poate cere un permis provizoriu pentru a putea scoate mașina din ITALIA ori înscrierea cu numere italiene care se poate face după radierea fiscală și din circulație din România un paradox România nu eliberează numere provizorii valabile in afara țării deci cum trebuie procedat???


Normal că poliția și toate organele de ordine s-au pus la lucru și au început să dea amenzi (712 euro), sechestrat mașini (lege italiană dacă nu ai bani să plătești amenda, mașina este sechestrată)... noi românii din Italia suntem disperați, nu știm ce și cum, la cine să apelăm, vin sărbătorile de iarnă nu avem posibilitatea de a pleca spre România riscăm să primim amenda de 712 euro și actele sechestrate...", se arată într-un mesaj postat pe Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel