Ce nu trebuie să faci în timpul vizitei Papei Francisc în România

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Măsuri de securitate foarte stricte pentru vizita Papei Francisc de la București.

Administratorii și locatarii imobilelor aflate pe traseul pe care îl va străbate  Papa Francisc la București au fost înștiințați că nu au voie să iasă pe balcon în timp ce papa-mobilul va ajunge în dreptul locuințelor aflate pe traseul oficial.

Reprezentanții forțelor de ordine care vor asigura paza Papei Francisc pe durata vizitei la București iau legătura în aceste zile cu administratorii și locatarii imobilelor respective, transmite Realitatea TV.

Este foarte posibil ca forțele de ordine să fie prezente și în locuințele aflate pe traseu, în momentul în care Papa Francisc traversează respectiva zonă.

Papa Francisc este cel de-al doilea Papă care vizitează țara noastră după Papa Ioan Paul al II-lea în 1999.

Înscriere ONLINE, PÂNĂ PE 30 APRILIE

Papa Francisc va fi prezent la Sfânta Liturghie în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, pe 31 mai. Cine vrea să participe la eveniment trebuie să se înregistreze pe site-ul www.inscrieri.papalabucuresti.ro. Acestă regulă este valabilă și pentru cei care vor să steape străzile din jurul catedralei Numai cei care vor face acest lucru vor avea acces.

Înscrierile sunt deschise doar până pe 30 aprilie.

Program vizită

PROGRAM PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA

În dimineața zilei de vineri, 31 mai, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni. Apoi, Papa Francisc se va deplasa la Palatul Cotroceni, unde se va vedea cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.

În jurul orei 15:45, Papa Francisc va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Ulterior, Papa Francisc va merge şi la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ţine Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Sâmbătă, 1 iunie, Papa Francisc va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc. De aici, va ajunge la Iaşi, unde, în jurul orei 17:25, va vizita Catedrala catolică.

Apoi, va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi.

În jurul orei 19:00, Pap Francisc revine la Bucureşti, cu avionul.

Duminică, 2 iunie, Papa Francisc va decola spre Sibiu şi va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj.

Papa va pleca din România duminică, 2 iunie, în jurul orei 17:30, de pe aeroportul din Sibiu.

Pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel