DEZVĂLUIRI. Poliţia siciliană a PLĂTIT CHIRIE unor apropiaţi ai MAFIEI

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: livesicilia.it
sursa foto: livesicilia.it

Poliţia italiană a plătit chirie unei familii cu legături cu mafia siciliană pentru sediul său din oraşul Vittoria, relatează luni dpa.

Poliţia financiară Guardia di Finanza a pus sechestru pe clădirea în care se află sediul poliţiei din Vittoria, în cadrul unui raid care viza bunurile familiei Luca, ce are legături cu mafia, a confirmat luni un purtător de cuvânt.

Anterior, ziarul La Repubblica şi agenţia ANSA au relatat că poliţia a plătit 105.000 de euro pe an pentru a închiria o parte din proprietate.

La Repubblica notează că familia Luca a achiziţionat 50% din clădire în 2012, când secţia de poliţie se afla deja acolo de mai mulţi ani.

Ziarul l-a citat pe şeful poliţiei provinciale, Salvatore La Rosa, care a afirmat că la momentul acela Ministerul de Interne nu avea cunoştinţă despre legăturile cu mafia ale noului proprietar.

Potrivit lui La Rosa, eforturile erau deja în desfăşurare de "luni de zile" pentru a muta sediul poliţiei din motive practice, iar procesul va fi acum accelerat.

Raidul Guardia di Finanza împotriva familiei Luca a fost anunţat pe 1 iulie, dar nu a fost clar de la început că ar fi vizat şi sediul poliţiei din Vittoria.

Membrii familiei Luca, cunoscuţi local ca dealeri auto şi antreprenori în domeniul imobiliar, sunt acuzaţi că spală bani în numele clanului mafiot Rinzivillo.

Fraţii Francesco Antonio şi Salvatore Luca, precum şi fiul celui de al doilea, Rocco, au fost plasaţi în detenţie înainte de proces sub acuzaţii de complicitate cu mafia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel