Deutsche Welle: De ce-şi URĂȘTE Liviu Dragnea POPORUL?

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Deutsche Welle face o analiză a societății românești la 30 de la Revoluția română. Ziaristul Petre Iancu  se întreabă "De ce-şi urăşte Dragnea poporul? De ce îi mai suportă unii partidul la butoane, în ciuda cleptocraţiei PSD, care, spre a-şi scăpa şeful de gratii, a luat statul ostatic?

"De ce-şi urăşte Dragnea poporul? De ce îi mai suportă unii partidul la butoane, în ciuda cleptocraţiei PSD, care, spre a-şi scăpa şeful de gratii, a luat statul ostatic? Şi cine şi de ce a terorizat ţara în decembrie 89?(...)

Mă îngheaţă presimţirea şi actualizarea sentimentelor care sălăşluiesc şi în urmaşii PCR şi ai Securităţii, conduşi azi de Liviu Dragnea. Oameni, din care odată evacuată dragostea de neam, îi populează dispreţul de sine, frustrarea, pizma, ranchiuna şi o ură bine ascunsă sub faldurile triumfului revizionismului istoric securist(...)

Sigur, strania perpetuarea la putere a PSD are şi alte cauze. Ele rezidă parţial chiar în partidul despre care multă lume ştie nu doar că e un PCR rebotezat, dar nereformat, ci şi că-şi investeşte partea leului din timp şi resurse ca să scoată ţara din Europa şi s-o mute spre Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan. Ceea ce este vădit că trădează, flagrant, interesele românilor. Înapoierea ţării nu poate fi ignorată(...)Sunt prea mulţi precar educaţi, prea puţini în stare să priceapă că a-i scuti de pedeapsă pe ucigaşii din decembrie 89, ca şi pe marii corupţi, pe asasinii şi violatorii de azi, nu e doar un mod de a perpetua nelibertatea şi periclitarea omului cinstit, ca şi furtul din buzunarul său, ci o manieră de a scuipa naţiunea cu obidă între ochi. Şi de a o condamna la moartea pe scaunul electric al dezdemocratizării.

Or, de unde ura şi fanatismul care împing naţiunea spre catastrofa înrobirii şi dezeuropenizării ei? Ce explică fatalismul incompatibil cu valorile democraţiei care se deduce din acceptarea lor?", scrie Petre Iancu pentru Deutsche Welle

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel