Detalii noi din crima care a șocat Italia. Cadavrul Laurei, ascuns săptămâni întregi de fiice. Paula și Silvia plângeau la TV ca să le găsească mama

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Detalii noi din crima care a șocat Italia. Cadavrul Laurei, ascuns săptămâni întregi de fiice. Paula și Silvia plângeau la TV ca să le găsească mama
Detalii noi din crima care a șocat Italia. Cadavrul Laurei, ascuns săptămâni întregi de fiice. Paula și Silvia plângeau la TV ca să le găsească mama

Noi detalii apar în crima care a șocat Italia. Trupul neînsuflețit al Laurei Ziliani a fost ascuns săptămâni întregi.

Urme de bromazepam au fost găsite în corpul Laurei Ziliani: „Compus adecvat pentru a compromite capacitatea sa de apărare”. Pentru a o ucide, poate că a fost suficient să o sufoce cu o pernă.

Mai sunt multe puncte de clarificat. Bucăți dintr-un tablou care, pentru anchetatori și pentru un judecător, conduc la responsabilitatea a trei persoane cu o acuzație foarte grea: crimă voluntară agravată și ascunderea unui cadavru, cel al Laurei Ziliani, în vârstă de 55 de ani, fost paznic și angajat municipal în Roncadelle, în zona Brescia, văduvă, expert în trekking.

Până la punctul în care presupusa sa moarte în urma unei răni în timpul unei plimbări în pădurea din Temù, în Valcamonica, în dimineața zilei de 8 mai, i-a convins puțin pe cei care investighează încă din primele etape ale unei anchete.

Două dintre cele trei fiice ale Laurei, Paola și Silvia, în vârstă de 19 ani și, respectiv, 27 de ani, studentă la economie și angajată RSA, iar iubitul Mirto Milani, au ajuns în închisoare vineri de ordin de precauție al judecătorului de instrucție Alessandra Sabatucci.

 

Crima, „rezultatul unui plan mult premeditat”

 

O crimă „rezultatul unui plan mult premeditat”: fetele, împreună cu Mirto, ar fi ucis-o pe mama lor „pentru a-și însuși patrimoniul familiei” pentru a-l gestiona exclusiv. Laura ar fi murit în somn în noaptea dintre 7 și 8 mai, în casa ei din Temù: când a fost găsită, trei luni mai târziu, de-a lungul malului râului Oglio, purta o pereche de slip și o bluză.

Rezultatele preliminare ale testelor toxicologice efectuate de institutul de medicină legală al Spitalului Civil din Brescia și depuse doar în ultimele zile au fost decisive: urme de bromazepam au fost găsite în corpul Laurei. Pentru consultanții procurorului „este posibil să se creadă că la momentul decesului femeia se afla sub influența acestui compus, chiar potențial capabilă să-și compromită capacitatea de apărare împotriva insultelor externe dăunătoare”.

Niciun semn pe cadavru, anchetatorii au considerat imediat că cea mai acreditată ipoteză este aceea a unei sufocări non-violente: într-o stare semi-comatoasă ar fi fost suficient să o sufoce, incapabilă să reacționeze. Dar raportul final al legistului va pune un punct ferm asupra acestui aspect. 

 

„Trupul neînsuflețit al Laurei a fost ascuns într-un loc care i-a permis să fie păstrat destul de bine”

 

Se crede că „trupul neînsuflețit al Laurei a fost ascuns într-un loc care i-a permis să fie păstrat destul de bine timp de trei luni”. Din autopsie „pare puțin probabil să fi rămas o perioadă lungă de timp în condițiile de mediu care au caracterizat locul descoperirii”, în aer liber. Dar unde a fost ascunsă Laura, nu se știe încă.

După apelul lansat la un televizor local în luna mai, în care Paola și Silvia au plâns și au implorat pe oricine avea informații despre mama lor, surorile au fost în tăcere. Același scenariu și pentru Mirto, care abia la sfârșitul lunii iunie, știind că este cercetat, a ieșit la Don Andrea Pedretti, parohul Roncola San Bernardo: „Nu am nimic cu asta, anchetatorii îmi strică viața”.

Cel care, interceptat la telefon cu un prieten pe 31 mai, a ajuns să insinueze că Laura își înscenase moartea pentru a scăpa de creditori și că „trăia viața bună” în altă parte.

Nu este singura direcție greșită: Paola, Silvia și Mirto ar fi așezat pantoful drept al Laurei de-a lungul presupusului ei drum (găsit pe 23 mai) și l-ar fi ascuns pe cel stâng (recuperat două zile mai târziu) printre mărăcini pentru a scăpa de el.

 

Resetau telefoanele și mințeau despre Laura

 

Resetau telefoanele și mințeau despre Laura: „Se juca cu smartphone-ul înainte să iasă din casă”. Dar consultanța IT a arătat că nu a generat trafic în acel moment. Mai degrabă, aplicația pedometru a fost activată după ora 8, dar telefonul mobil a fost găsit în pivniță, între scări și o bancă. 

Cei trei suspecți vor fi prezenți mâine în fața judecătorului de instrucție pentru interogarea.

„Ne confruntăm cu o anchetă, dar luni de investigații au dus la răsturnarea ipotezei dispariției și a morții naturale. Ipoteza noastră este bine întemeiată”, a precizat procurorul de la Brescia, Francesco Prete.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel