Desert englezesc cu fructe la pahar. O delicatesă care se prepară în 10 minute!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Desert englezesc cu fructe la pahar. O delicatesă care se prepară în 10 minute! / Foto: Captură video youtube
Desert englezesc cu fructe la pahar. O delicatesă care se prepară în 10 minute! / Foto: Captură video youtube

Desertul englezesc, cunoscut sub numele de Trifle este făcut cu fructe de pădure proaspete, jeleu, pișcoturi și cremă. Acest desert atât de delicios fără coacere poate fi servit cu ușurință pentru o mulțime de invitați și se prepară în doar câteva minute. 

Un trifle englezesc este un desert care a înfrumusețat mesele britanice timp de peste patru secole. Acest deliciu cu aspect decadent este pur și simplu delicios și este adesea preparat cu alcool, unele cu jeleu, altele nu, în timp ce fructele sunt o necesitate.

În esență, un trifle englezesc are nevoie pișcoturi sau de turtă dulce, poate înmuiată în vin sherry - dar acest lucru este opțional doar dacă nu sunt implicați copii. De asemenea, are nevoie de jeleu, un strat gros de cremă și un strat adânc de frișcă proaspătă ușor bătută. Restul ține de preferințele personale.

Un trifle făcut cu jeleu ar putea fi mai atrăgător pentru copii, iar mulți adulți îl adoră și ei, deoarece, pe măsură ce se îmbibă în prăjitură, îi conferă mai multă textură. Dacă preferați un trifle fără jeleu, pur și simplu renunțați la el - acesta va fi mai rapid de făcut, deoarece nu trebuie să se întărească în frigider. Ambele sunt la fel de delicioase.

Vezi și: Prăjitură cu nucă și gem de prune. Simte din nou savoarea copilăriei!

 

Desert englezesc cu fructe - Ingrediente

 

- 1 pachet de 85 de grame de jeleu de zmeură
- 420 de grame de pișcoturi cumpărate din magazin
- 4 linguri de suc de afine sau sherry
- 500 grame căpșuni, zmeură și afine proaspete
- 480 ml cremă de zahăr ars sau budincă
- 360 ml de frișcă bătută

 

Desert englezesc cu fructe - Metodă de preparare

 

Pregătiți jeleul de zmeură în avans, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Turnați jeleul într-o formă mică dreptunghiulară sau pătrată de copt, astfel încât să aibă o înălțime de aproximativ 2,5 cm. Lăsați-o la frigider să se întărească.

Începeți prin a vă pregăti ingredientele. Tăiați căpșunile în două și apoi combinați-le cu zmeura și afinele. Tăiați grosier pișcoturile în felii egale. Și tăiați jeleul (după ce s-a întărit) în pătrate.

Pentru a asambla, tapetați fundul unui bol cu jumătate din pișcoturi. Presați feliile în sus de-a lungul laturilor bolului.

Adăugați o treime din fructele de pădure proaspete peste tort, împreună cu jumătate din pătratele de jeleu. Apoi, turnați deasupra 1 ceașcă de cremă.

Adăugați un alt strat de pișcoturi folosindu-le pe cele rămase, stropind cu 2 linguri de suc de afine sau alcoolul preferat. Apoi, adăugați o treime din fructele proaspete și pătratele de jeleu rămase.

Se toarnă încă 1 cană de cremă. Împrăștiați fructele rămase deasupra. Acoperiți partea de sus cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau chiar mai bine, peste noapte.

Când sunteți gata să serviți, adăugați frișca pe deasupra.

Vezi și: Negresă de casă cu ciocolată și nuci - Rețeta bunicii îi oferă gustul nostalgic al copilariei

 

Sfaturi

 

Dacă nu aveți pișcoturi, puteți folosi în schimb pachete de 160 de grame de turtă dulce.

Dacă v-a rămas ceva trifle, acoperiți vasul și păstrați-l în frigider. Se va păstra timp de până la trei zile. Buretele va absorbi straturile și nu va arăta la fel de frumos, dar va rămâne delicios.

 

Variante ale rețetei

 

Această rețetă tradițională de trifle britanic este doar începutul și o puteți transforma după propriul gust.

Unii oameni adaugă mai multe straturi de fructe și cremă. Brandy, Madeira sau un vin alb dulce pot înlocui Sherry-ul.

Poate fi făcut un trifle în avans? În timp, un trifle își va pierde straturile, așa că nu doriți să îl faceți prea devreme. Dacă folosiți jeleu, pregătiți straturile de jos cu suficient timp pentru ca acestea să se întărească. Puteți, de asemenea, să pregătiți toate ingredientele și să le aveți în frigider. În general, cel mai bine este să terminați de asamblat un trifle cu cel mult o oră înainte.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel