Negresă de casă cu ciocolată și nuci - Rețeta bunicii îi oferă gustul nostalgic al copilariei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Negresă de casă cu ciocolată și nuci - Rețeta bunicii îi oferă gustul nostalgic al copilariei / Foto: Captură video youtube
Negresă de casă cu ciocolată și nuci - Rețeta bunicii îi oferă gustul nostalgic al copilariei / Foto: Captură video youtube

Această rețetă de negrese de casă cu nuci - o rețetă ușoară, densă, cu gust intens de ciocolată și nuci pe care toată lumea o va iubi! Această rețetă le oferă pe toate!

Serviți aceste negrese decadente cu înghețată de vanilie pentru un plus de dulceață! Iată de ce este cea mai bună rețetă de negresă
  

De ce funcționează această rețetă

 

Prăjirea nucilor în unt și sare adaugă indulgență și o lovitură de aromă.
Folosirea unui amestec de nuci oferă texturi multiple.
Folosirea ciocolatei topite, precum și a pudrei de cacao, conferă acestor negrese un gust bogat și profund de ciocolată.

 

Negrese cu ciocolată - o rețetă atât de simplă!


În afară de prăjirea nucilor într-o tigaie separată (care este total opțională), cu această rețetă, tot ce ai nevoie este o cratiță mare, o lingură de lemn, ingrediente de bună calitate și aproximativ 10 minute pentru a le face.

Nici măcar nu ai nevoie de un mixer sau de vreun echipament special Chiar nu se poate mai ușor de atât!

 

Negresă cu ciocolată și nuci - Ingrediente

 

Pentru nucile prăjite

- 58,5 g de jumătăți de nuci
- 49,5 g jumătăți de nuci pecan
- 14,79 g unt nesărat
- ½ linguriță de sare de mare

Pentru negrese

- 500 g unt tăiat în bucăți
- 226 g ciocolată neagră tăiată - eu folosesc 54% cacao în stare solidă
- 200 g zahăr granulat
- 220 g de zahăr brun deschis ambalat
- 3 ouă mari la temperatura camerei
- 2 gălbenușuri mari de ou la temperatura camerei
- 1 lingură de extract de vanilie
- 2,5 g de sare
- 256 g de făină integrală* cernută.
- 64 g pudră de cacao neîndulcită cernută.

 

Negresă cu ciocolată și nuci - Metodă de preparare

 

Se preîncălzește cuptorul la 180ºC și se unge o tavă de copt.

Pentru nucile prăjite

Se topește untul într-o tigaie la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, până când nucile pecan au o aromă de nucă (sarea nu se va dizolva, dar adaugă o crocantă plăcută).

Luați tigaia de pe foc și răciți-o în timp ce pregătiți negresele.

 

Pentru negrese

Se topesc untul și ciocolata într-o cratiță mare la foc mic, amestecând până se topesc. Se ia de pe foc.

Bateți zahărul și zahărul brun direct în oală și amestecați bine până când nu mai există niciun semn de unt topit. Amestecul trebuie să fie complet combinat.

Bateți ouăle și gălbenușurile de ou, pe rând, apoi vanilia și sarea. Se amestecă bine până când se încorporează complet.

Cu o lingură de lemn, se amestecă făina cernută și pudra de cacao doar până când se încorporează. Este important să nu amestecați prea mult aluatul în acest moment. Încorporați amestecul de nuci prăjite.

Întindeți în tavă. Puneți tava în cuptor și setați cronometrul pentru 25 de minute.

Când se oprește cronometrul, deschideți cuptorul, scoateți raftul și scuturați ușor tava. Dacă brownie-ul se clatină în mijloc, nu este chiar gata, așa că strecurați-l înapoi în cuptor și mai coaceți încă 5 minute, până când partea de sus are o crustă lucioasă, de hârtie, iar părțile laterale încep să se desprindă de tavă.

Scoateți din cuptor și răciți negresele timp de cel puțin o oră înainte de a le scoate din tavă și de a le felia.

 

Sfaturi + Note

 

Nucile se pot arde ușor, așa că supravegheați-le cu atenție.

Veți ști că nucile sunt gata atunci când începeți să le simțiți parfumul de nucă și vor avea o culoare mai aurie.

Urmați instrucțiunile de amestecare. Amestecarea insuficientă sau excesivă în diferite etape poate cauza negrese unsuroase sau ca o prăjitură. 

Utilizarea ingredientelor de bună calitate. într-o rețetă este vitală dacă doriți rezultate excelente și face o diferență uriașă în ceea ce privește aroma.  

Cerneți întotdeauna pudra de cacao, deoarece este notorie pentru că are cocoloașe. Dacă o adăugați direct în aluat, este aproape imposibil să spargeți cocoloașele.

Folosiți ouă la temperatura camerei. Ouăle se combină mai bine în aluat atunci când sunt la temperatura camerei. De asemenea, se amestecă mai uniform. Negresele tale vor avea o textură mai ușoară și se vor găti mai uniform.

Amestecați negresele cu mâna.  Amestecați întotdeauna cu mâna pentru a obține negrese fudge. 

Nu amestecați prea mult. Când amestecați făina, amestecați doar până când se combină. Câteva cocoloașe sunt bune.  Amestecarea excesivă creează o negresă ca o prăjitură.

 

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel