Descoperire SUMBRĂ. 12 CADAVRE aruncate într-un camion. Poliţia suspectează o reglare de conturi

Andreea Cosma |
Data publicării:

Corpurile a 12 bărbaţi, asasinaţi şi ucişi de gloanţe, au fost descoperite într-o camionetă abandonată la frontiera dintre statele mexicane Michoacan (vest) şi Guerrero (sud), au informat sâmbătă autorităţile locale, scrie AFP.

Parchetul din Michoacan a precizat într-un comunicat că victimele au fost găsite în cursul dimineţii pe un drum spre localitatea Huetamo, la circa 206 kilometri de Morelia, capitala statului.

Autorităţile au declarat că primele elemente ale anchetei converg spre o "reglare de conturi" între membri ai grupărilor criminale implicate în traficul de droguri.

"Primele elemente ale anchetei arată că autocamioneta s-ar putea să fie deplasată din statul Guerrero pentru a amesteca pistele", a explicat biroul procurorului.

Potrivit autorităţilor, cadavrele prezentau urme de tortură şi de gloanţe. Unele dintre acestea erau dezbrăcate.

Corpurile au fost transferate la serviciul medico-legal (Semefo) şi biroul procurorului aşteaptă să fie identificate şi reclamate de familii.

Michoacan este una din regiunile mexicane cele mai grav afectate de violenţa grupărilor criminale care se ocupă de traficul de droguri şi alte activităţi ilegale.

La sfârşitul lui 2006, guvernul condus de Felipe Calderon a lansat o controversată ofensivă militară în Michoacan împotriva crimei organizate care ulterior s-a extins la nivel naţional.

Potrivit specialiştilor şi apărătorilor drepturilor omului, această operaţiune a fost unul din primele motive ale escaladării violenţei în Mexic.

De atunci, ţara a înregistrat circa 275.000 de asasinate potrivit datelor oficiale, fără detalii legate de numărul cazurilor privind războiul dintre cartelurile drogului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel