DESCINDERI după ce crucile eroilor ROMÂNI au fost PROFANATE de extremiști maghiari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile din județul Harghita au demarat, în această dimineață, percheziții în cinci localități, după ce mai multe persoane au acoperit cu saci gunoi crucile unor eroi de război din Cimitirul din Valea Uzului, anunță B1 TV.

Crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost profanate, după cum arată fotografiile postate de un grup de inițiativă maghiar pe site-ul Erdely.ma. Un articol în limba maghiară postat pe site-ul citat și semnat de "un grup de activiști anonimi" susține că respectivii activiști au acoperit crucile eroilor români, catalogate drept "amplasate ilegal", scrie sursa citată.

Citește și REVOLTĂTOR! Ungurii au acoperit cu saci de gunoi crucile eroilor români dintr-un cimitir

Cimitirul eroilor Valea Uzului este subiect de dispută între UDMR și autoritățile locale. Motivul este că Primăria Dărmănești a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa și cruci ale unor eroi români lângă crucile eroilor maghiari, dar și italieni și ruși, deși Primăria comunei Sânmartin din Harghita susține că cimitirul se află pe teritoriul său, mai notează publicația.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel