DERAPAJ. Barbu, ALDE: Cine a convocat referendumuri în România ultimelor decenii? Mareșalul Antonescu, Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 

Daniel Barbu, candidat ALDE pentru Parlamnetul European, a declarat că dacă Klaus Iohannis va organiza referendum pe justiție pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, va intra în galeria iliberală, alături de mareșalul Antonescu, Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu, care au convocat referendumuri în ultimele decenii.

„Statul de drept nu este o temă europeană, statul de drept este o valoare europeană. Ce s-ar putea pune în discuție cu privire la statul de drept? Vedeți, există o campanie veche și cu accente propagandistice foarte ascuțite privitoare la tentativele de politizare a justiției. Nimic nu e mai politic decât să încurajezi întreaga societate să se pronunțe într-o chestiune privind justiția. Justiția trebuie făcută de profesioniști, potrivit legii (...). Sigur, face parte din atribuțiile lui. Acuma, cine a convocat referendumuri în România ultimelor decenii? Mareșalul Antonescu, Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu. Dacă Klaus Iohannis vrea să intre în această galerie iliberală, e binevenit”, a declarat la RFI Daniel Barbu, întrebat despre declarația lui Klaus Iohannis cu privire la organizarea unui referendum pe justiție în paralel cu alegerile europarlamentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel