Deputat PNL, despre anumiți politicieni: "Transformă în MAIDAN Parlamentul României"

Sedinta Parlamentul Romaniei
Sedinta Parlamentul Romaniei

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga a făcut apel la toţi colegii parlamentari, indiferent de culoarea lor politică, să înceteze cu "ironiile ieftine" şi cu atacurile la persoană şi să adopte un discurs public civilizat, bazat pe argumente şi idei, fără derapaje de limbaj, pentru a nu transforma într-un "maidan" Parlamentul României. 

"Politicieni fără şapte ani de acasă transformă în maidan Parlamentul României. Vorbele aruncate fără responsabilitate, într-un limbaj de mahala, transformă în maidan o instituţie care ar trebui să fie dominată de eleganţă şi responsabilitate. Ce poţi să crezi despre un politician care susţine în faţa camerelor de filmat că PSD este singurul partid format din oameni normali, sau despre huiduielile proferate în plenul parlamentului în timpul discursului susţinut de un preşedinte al României? Acest tip de manifestare agresivă în public se propagă tot mai mult, ca o epidemie printre organismele cu imunitate scăzută, nevaccinate cu cei şapte ani de acasă. Şi, din păcate, constatăm că nu doar unii suferă de lipsa de educaţie, ci ne confruntăm cu o boală extinsă pe tot spectrul eşichierului politic! Să nu ne mai mire că încrederea românilor în politicieni este din ce în ce mai scăzută, cât timp există senatori sau deputaţi care confundă tribuna parlamentară cu maidanul! Să nu ne mire lipsa de toleranţă care devine tot mai acută la nivelul societăţii, când sunt politicieni convinşi că urletele şi jignirile pot înlocui argumentele, că prostul gust, agresivitatea sau gesturile obscene conving sau pun la punct un adversar. Acestea sunt palme la adresa românilor, la adresa educaţiei, la adresa tuturor celor care cred în bunul simţ dat de cei şapte ani de acasă", este opinia lui Vasile Varga. 

Parlamentul României, un "maidan"


Deputatul brăilean a precizat, într-un comunicat de presă dat publicităţii joi, că a luat atitudine faţă de acest aspect, pentru că refuză să fie "complice" la modul în care tribuna Parlamentului României se transformă în "maidan".

"Personal, consider că ţine de noi, de maturitatea şi de educaţia noastră, să sancţionăm acest tip de comportament, fie că vorbim despre colegi de partid sau despre parlamentari din alte formaţiuni politice. Dacă nu luăm nicio atitudine, dacă stăm impasibili, înseamnă că ne place şi suntem de acord. Girăm. Devenim complici. Eu, personal, refuz să fiu complice la modul în care tribuna Parlamentului României se transformă în maidan. Refuz să cred că eleganţa şi bunul simţ nu-şi mai pot găsi locul în Parlamentul României", a completat Vasile Varga. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26